Boles

Boles

Špela Čadež

Slovenija, 2013, dcp, 12:18

Filip, ki živi v revni četrti, sanjari o pisateljski slavi in razkošnem življenju. Nekega dne na vrata potrka Filipova soseda Tereza, starejša prostitutka, in ga prosi, da ji napiše pismo za njenega zaročenca.

 

Montparnaška Kiki / Mademoiselle Kiki et les Montparnos / Kiki of Montparnasse

Montparnaška Kiki / Mademoiselle Kiki et les Montparnos / Kiki of Montparnasse

Amélie Harrault

Francija, 2012, dcp, 14:00

Kiki de Montparnasse je bila lahkomiselna muza velikih avantgardnih slikarjev zgodnjega 20. stoletja. Kot impozantna priča bleščavega Montparnassa se je otresla statusa preprostega modela in postala Kraljica noči, slikarka, karikaturistka, pisateljica in kabaretna pevka.

Anatolova kozíca / La petite casserole d'Anatole / Anatole's Little Saucepan

Anatolova kozíca / La petite casserole d'Anatole / Anatole's Little Saucepan

( JPL Films )

Francija, 2014, dcp, 5:47

Eric Montchaud

Anatole ves čas za sabo vleče kozico. Nekoč je padla nanj in nihče prav dobro ne ve, zakaj. Odtlej se povsod zatika in ga ovira. Anatolu naposled prekipi in sklene, da se bo skril. Žal pa stvari niso tako preproste.

Mr Hublot

Mr Hublot

Laurent Witz, Alexandre Espigares

Luksemburg, Francija, 2013, hd, 11:48

Gospod Hublot je zadržan, samosvoj karakter z obsesivno-kompulzivno motnjo, ki se boji sprememb in zunanjega sveta. Prihod robota Peta mu postavi življenje na glavo; v svojem domu mora na vsem lepem trpeti vsiljivega spremljevalca …

Božično deblo / La bûche de Noël / The Christmas Log

Božično deblo / La bûche de Noël / The Christmas Log

Stéphane Aubier, Vincent Patar

Belgija, Francija, 2013, dcp, 26:00

Bliža se božič in Kavboj in Indijanec nestrpno pričakujeta darila. Ko se pripravljata na praznovanje, v navalu razposajenega pričakovanja po nesreči uničita slastno božično deblo, ki ga je z vso pedantnostjo spekel Konj.

Konj besen pokliče Božička ter prekliče naročilo Kavbojevih in Indijančevih daril. Kavboj in Indijanec sta iz sebe – kako se bosta odkupila za svojo napako, se spet prikupila Konju in, kar je najpomembnejše, prišla do težko pričakovanih daril?

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki