Deček in svet / O menino e o mundo / The Boy and the World

Deček in svet / O menino e o mundo / The Boy and the World

Alê Abreu

Brazilija, 2013, dcp, 80:00

brez dialogov


Scenarij: Alê Abreu
Glasba: Ruben Feffer, Gustavo Kurlat
Animacija: Alê Abreu, Bruno Coltro Ferrari idr.
Montaža: Alê Abreu
Producentki: Fernanda Carvalho, Tita Tessler

 

Igrivi in brezskrbni deček Cuca odrašča na idiličnem brazilskem podeželju, kjer se je čas ustavil. Pravo nasprotje je mesto, kaotični metropolis, kamor se mora s trebuhom za kruhom odpraviti njegov oče, za njim pa tudi Cuca. V mestu opazuje družbeni ustroj sveta, ki ga zaznamujejo medijsko manipuliranje, kontejnerji oblačil iz Azije, mehanične živali in množica odpadkov. Življenje teče povsem drugače kot v belem, podeželskem svetu, čigar idilo poudarjajo žive barve na belem ozadju in zvok flavte. Film je dar naravi in kritika sodobne družbe – potrošništva, medijev in industrializacije – z vidika dečka, ki v svetu išče svoj prostor. Domišljijska podoba modernega sveta bo prevzela mlado in odraslo občinstvo.

 

Včasih imam občutek, da filmi najdejo nas in ne nasprotno. Cuca se je znašel v mojem zvezku, ko sem delal neki drugi projekt, Canto Latino. Risba je izstopala s svojo izjemno preprostostjo in zdelo se mi je, kot da mi maha. Bolj kot sam narisani lik me je prevzela želja po razvijanju nečesa tako preprosto oblikovanega. Tako je Cuca dobil svoj že dodelani kontekst, ozadje. Svoj vrt. Vse, kar je še manjkalo, je bila njegova zgodba znotraj tega univerzuma. Tako sem začel pisati scenarij.

- Alê Abreu

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki