Lisa Limone in Maroc Orange: Drzna ljubezenska zgodba / Lisa Limone and Maroc Orange: A Rapid Love story

Lisa Limone in Maroc Orange: Drzna ljubezenska zgodba / Lisa Limone and Maroc Orange: A Rapid Love story

Mait Laas

Estonija, Finska, 2013, dcp, 73:00

v estonskem, angleškem, italijanskem in francoskem jeziku z angleškimi in slovenskimi podnapisi

Scenarij: Kati Kovács, Peep Pedmanson
Snemalec: Ragnar Neljandi
Scenografija: Kati Kovács, Mait Laas, Ivika Luisk
Animacija: Märt Kivi, Triin Sarapik-Kivi
Glasba: Ülo Krigul
Zvok: Karri Niinivaara
Glasovi: Iris Vesik, Omar Nõmm ,Peeter Volkonski, Hardi Volmer, Andero Ermel, Risto Joost, Kati Kovacs, Jaan Pehk
Producenti: Arvo Nuut, Andrus Raudsalu, Kerdi Oengo, Misha Jaari, Mark Lwoff

 

Zgodba o pojočih zaljubljencih iz različnih svetov: pomarančnem fantu Marocu, ki pribeži na ladji, in limonskem dekletu Lisi, ki nabira školjke in sanja o ljubezni.

Maroc je pogumne, junaške vrste fant, ki mu na poti stojijo predsodki in revščina. Lisa je hči bogatega poslovneža in lastnika plantaže paradižnikov. In tako dobimo sadno različico Romea in Julije – animiran operni spektakel!

 

Lisa Limone in Maroc Orange je zgodba o migracijah, ljubezni in denarju. To je 72-minutna animirana lutkovna opera za staro in mlado. Mlajši gledalci bodo uživali v pustolovščini in ljubezenski zgodbi, odrasli pa bodo prepoznali zanimive globlje plasti, ki v rahlo ironičnem in družbenokritičnem tonu govorijo o tem, kako ostati človek in se ne spremeniti v stroj, o sanjah in vrednotah, o sodobni Evropi in demokraciji.

 

Z idejo sem se prvič srečal leta 2006 prek finskega striparja Katija Kovacsa, torej se s projektom ukvarjam šest let. Sprva je bil bliže stripu, dokler se ekipi ni pridružil scenarist Peep Pedmanson. Dolgo sem razmišljal, kako uporabiti vse te ideje – na eni strani ljubezensko zgodbo, na drugi pa zgodbo o demokraciji in migracijah. Odločil sem se, da bi bila opera dobra rešitev.

- Mait Laas

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki