Mythopolis

Mythopolis

Sloviti liki grške mitologije živijo in rešujejo svoje težave v sodobnosti.

Amelia

Amelia

Olga Tranchini

Italija, 2013, hd, 4:40

Film, ki je nastal po navdihu zgodbe o ameriški letalki Amelii Earhart, je poetična refleksija letenja. Ne le letenja kot mehanske dejavnosti, pri kateri po zraku leti kos kovine, temveč v globljem smislu, kot zapustitev Zemlje, simbola resničnosti, odraslosti in pravil. To je pripoved o svobodi.

V nekaj dneh se vrnem / Je Repasserai dans la Semaine / I'll Come Back in a Few Days

V nekaj dneh se vrnem / Je Repasserai dans la Semaine / I'll Come Back in a Few Days

»Pravkar mi je umrl dedek. Zadnjič sem ga videl v tvoji družbi.«

Oh kit / Oh Wal / Oh Whale

Oh kit / Oh Wal / Oh Whale

Joana Locher

Švica, 2013, dcp, 5:50

Mačka obožuje ribe, zanje živi in ribe so vse, o čemer razmišlja – dokler na obali ne sreča kita. In mačka nenadoma zaživi življenje ribe.

An Adventurous Afternoon

An Adventurous Afternoon

Giant Fox in William Honda sta pravzaprav hotela samo skupaj uživati v kavi, a se popoldne odvije nepričakovano pustolovsko.

Bernard

Bernard

Ana Tortos

Velika Britanija, 2013, dcp, 4:10

Bernard živi v miru, dokler se neki tujek ne odloči, da se bo povabil v njegovo življenje. To sobivanje je polno presenečenj. Novi sopotnik ni nihče drug kot njegovo srce …

Na veliko / The Bigger Picture

Na veliko / The Bigger Picture

Daisy Jacobs

Velika Britanija, 2014, hd, 7:00

Film z dvometrskimi liki in scenografijo v naravni velikosti pripoveduje trdo in temačno duhovito zgodbo o negi ostarelih staršev. Izviren animirani kratki film.

Medved / Niedzwiedz / Bear

Medved / Niedzwiedz / Bear

Film pripoveduje o medvedu in dogajanju na poljskem podeželju. Glavni junak hoče gozdarju povedati o svojem srečanju s to nevarno živaljo. A namesto tega pripoveduje o bolj ali manj pomembnih pripetljajih, ki so se zgodili isti dan med vrnitvijo s poroke.

Zlom / Slom / Breakdown

Zlom / Slom / Breakdown

David Lovrić

Hrvaška, 2014, hd, 3:00

Antropomorfen lik s slonjo glavo v kopalnici stoji pred ogledalom. Ko se potapljamo čedalje globlje v plasti nenavadnega organizma, ki spominja hkrati na živčevje in rastlino, se slonje bitje odzove nasilno in nepredvidljivo, pri tem pa ustvari koreografijo, ki se konča z izginotjem njega samega.

Unwanted Desires

Unwanted Desires

Ola Szmida

Nemčija, 2014, dcp, 4:00

Film predstavlja osebno beležnico, nize prizorov, ki prikazujejo nesprejemljivo vedenje. Včasih je preprosto čudaško, gnusno, spet drugič nevarno, kljub vsemu pa nas potreba vedno žene k temu, kar je v nasprotju z družbenimi pričakovanji.

The Age of Rust

The Age of Rust

Francesco Aber, Alessandro Mattei

Italija, 2014, hd, 7:17

Izjemen lažni dokumentarec, ki razkriva neverjetni življenjski krog vrste Peteramosaurus Cavator v prelepi alpski krajini.

Fol'amor

Fol'amor

Plemenita dama in mlad vitez med razposajenim pohajkovanjem po gozdu naletita na Excalibur in začne se norčava igra zapeljevanja.

Happy Birthday

Happy Birthday

Babica se veseli svojega rojstnega dne, saj ga bo praznovala v krogu družine.

Kapitan / Kapitan / The Captain

Kapitan / Kapitan / The Captain

Kapitan sam v čolničku pluje po morjih in oceanih. Nekega brezvetrnega dne naleti na debelega galeba in tako ugotovi, kaj pravzaprav išče.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki