Oče / Father

Oče / Father

Kdaj ste nazadnje govorili z očetom? Ga boste kdaj povprašali o tistih stvareh, ki so vas prizadele? Film Oče življenjsko realnost postavi na glavo, da bi omogočil neuresničljiv dialog – dialog med otrokom in očetom, ki se nikoli ne zgodi.

 

Logorama

Logorama

H5

Francija, 2009, dcp, 16:50

Spektakularna zasledovanja z avtomobili, oster zaplet s talci, divje živali v diru skozi mesto, vse to in več v Logorami!

 

Kolektiv H5, ki je bil ustanovljen leta 1994, se je uveljavil na področjih glasbenih spotov (Alex Gopher, Zebda, Massive Attack, Goldfrapp), oglaševanja (Louis Vuitton, Audi, Volkswagen, Citroën) in grafičnega oblikovanja (z razstavami v Parizu, New Yorku in Tokiu). Leta 2009 so François Alaux, Hervé de Crécy in Ludovic Houplain v okviru kolektiva H5 ustvarili svoj prvi kratki film Logorama, ki je leto pozneje prejel oskarja v kategoriji kratkih animiranih filmov.

Ghost Stories

Ghost Stories

skupinsko delo

 

Horda animatorjev se zbere ob ognju in pripoveduje zgodbe o duhovih in vsem, kar je pošastnega. Zgodbe, ob katerih se zdrzneš, zabavaš in naježiš! Zgodbe, ki izvabljajo smeh, solze in krike! Tisto, kar smo si izmislili. Kdo ve, kaj preži na vas v uri čarovnic? Mi pravzaprav vemo in kmalu boste tudi vi.

 

Pri filmu so sodelovali najodličnejši sodobni ustvarjalci na področju animiranega filma; med njimi so nagrajenci, kultni ljubljenci, obetavni talenti, taki, ki jih že poznate, in oni, ki bi jih morali. Late Night Work Club je ohlapen, rotirajoč kolektiv neodvisnih animatorjev. To pomeni animatorjev, ki ustvarjajo neodvisna, nekomercialna dela. Projekt je izgovor, da se vsa klapa poveže in naredi nekaj krasnega, hkrati pa promocija tega, kar vsak od umetnikov počne. Številna najboljša, najosebnejša, eksperimentalna in pomembna animirana dela najdemo na spletu. Nastaja ponoči, ko drugi že spijo, pa tudi ob koncih tedna, ko so vsi drugi zunaj, in sicer pod prsti študentov, svobodnjakov, profesionalcev in ljudi, ki podnevi počnejo nekaj povsem drugega.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki