XYZtopia

XYZtopia

Martinus Klemet

Estonija, 2013, dcp, 14:19

Eden izmed prebivalcev ravne Zemlje dobi v roke očala, s katerimi vidi svet v treh dimenzijah. Ima dobre namene, toda nadzor nad dodatno razsežnostjo se izkaže za precej zapleteno nalogo …

DRAG ME: An Urban Music Tale

DRAG ME: An Urban Music Tale

Grčija, 2014, hd, 5:46

Nikos Kellis

DRAG ME je zgodba o »usodnem« dekletu in »rahlo« nasilnem in neuravnovešenem odzivu na paranojo in odtujenost, ki ju lahko povzroča betonska džungla. Kulise so zanikrne, zakotne atenske ulice. Rezultat je DRAG ME: urbana glasbena pripoved.

Endemitova lakomnost / Lakomstwa Endemita / Endemic's Greed

Endemitova lakomnost / Lakomstwa Endemita / Endemic's Greed

Natalia Dziedzic

Poljska, 2014, dcp, 11:08

Na plaži se prepletejo usode plešastega mornarja, mladega dekleta in dveh skromnih bitij – čebele in rakovice. V želji, da bi potešili svojo lakomnost, se snidejo pri stojnici z vaflji. Animirana zgodba o prvinskih nagonih, ki se skrivajo v človekovi naravi.

Skupaj zmoremo / Together We Can

Sestri Francka in Mici sta pekli torte za bližnje sorodnike in prijatelje. Ko je Mici umrla, je Francka ostala sama in si polomila obe zapestji, a si je hvala bogu tudi opomogla. Zdaj delava skupaj. Ona torte speče, jaz pa jih okrasim. Torta je najin kraj srečanja. Ko ljudje sodelujejo, se prilagodijo in si prizadevajo za skupni cilj.

Fragitti

Fragitti

Brane Solce

Slovenija, 2014, hd, 2:15

… samo poigravanje in zabavanje z naključnimi fotografijami grafitov, ki se v animaciji preobrazijo v ritmični vizualni kolaž.

Izhod / Kiút / Way Out

Izhod / Kiút / Way Out

Film govori o dekletu, ki se odloči oditi od doma in se preseliti v tuj, neusmiljen kraj. Spremljamo jo pri pripravah in sklepanju odločitev. Za pot pripravi vse tisto, kar se ji zdi pomembno: nekaj obleke, knjig, pa tudi nekaj nenavadnih reči. Odloči se, da bo pred odhodom v novo neprijazno mesto najprej obiskala posebni gozd.

Revenge of the Cockroach People

Revenge of the Cockroach People

Avstrija, 2014, hd, 3:44

Mark Reiter

Gruča ščurkov se hoče upreti človeški nadvladi. Cilj bodo dosegli z jedrsko katastrofo.

Alerik

Alerik

Makedonija, Nemčija, 2012, dcp, 17:00

Vuk Mitevski

Sanjavi šestnajstletni Alerik z dedkom živi v državi v primežu vojne. Ko starec umre v bombnem napadu, se Alerik sklene maščevati. Vojna se bo polastila njegovega življenja.

Pixie Iip in: Bearly happy

Pixie Iip in: Bearly happy

Peter Gaber

Slovenija, 2014, hd, 0:43

Medveda na dveh nogah ustavi škratek in ga začne zbadati. Medved se neznansko razjezi in ga požre. Čas se prevrti in medveda spet zagledamo pri opravljanju velike potrebe, iz iztrebka pa se čil in zdrav prikaže škratek.

Fakini / Fakini / Phonies

Fakini / Fakini / Phonies

Bosna in Hercegovina, 2014, hd, 3:26

Berin Tuzlić

Fakini so navadni pokvarjenci, uporniki propadlih sistemov. Film pripoveduje o današnjem globalnem odnosu do nacizma, ki je žal zelo brezbrižen. Preprosto živimo v svetu ignorance do vsega – do tega, za kar se upravičeno ne menimo, in tistega, za kar bi se morali. Edini odgovor je konec tega filma.

Kretničar / Skretničar / Shunter

Kretničar / Skretničar / Shunter

Hrvaška, 2014, hd, 8:13

Davor Međurečan

Mladenič dela kot kretničar. Živi v samotni hiši ob progi, v katero nekoč zaide miš. Nahrani jo in spoprijateljita se. Dnevi minevajo. Nekega dne iz vlaka izstopi prelepa potnica in prestopi prag kretničarjeve hiše. On ji ponudi prenočišče in se vanjo zaljubi, a ona se miši na smrt boji.

Poželenje / Požuda / Lust

Poželenje / Požuda / Lust

Hrvaška, 2014, hd, 7:48

Irena Jukić Pranjić

Film govori o tem, kako ženske idealizirajo in romantizirajo ljubezenske zveze, ter o tem, kaj vse naredijo in potrpijo za ljubezen.

Ljubezen in prevozna sredstva / Ljubav i prijevozna sredstva / Love and Vehicles

Ljubezen in prevozna sredstva / Ljubav i prijevozna sredstva / Love and Vehicles

Dobrodošli v svetu, polnem prevoznih sredstev in parov, ki potujejo drug z drugim, ujeti v svoje prazne odnose. Dva lika, skoraj kot identična dvojčka različnih spolov, sta zrcalni sliki, vendar se nikoli ne srečata. Na koncu ju vidimo, ko skupaj čakata avtobus. Se bosta vkrcala skupaj kot drugi pari ali ima usoda drugačne načrte?

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki