Volčja otroka / Ookami Kodomo no Ame to Yuki / Wolf Children

Volčja otroka / Ookami Kodomo no Ame to Yuki / Wolf Children

Mamoru Hosoda
( NTV )

Japonska, 2012, dcp, 117:00

v japonskem jeziku s slovenskimi podnapisi

Scenarij: Mamoru Hosoda, Satoko Okudera
Zvok: Yoshio Obara
Glasba: Takagi Masakatsu
Izdelava likov: Yoshiyuki Sadamoto
Glavni animator: Takaaki Yamashita
Umetniški direktor: Hiroshi Ohno

 

Preden je Hana postala mati, je bila študentka. Bila je bistra in lepa in pred njo so se odpirale brezmejne možnosti. Potem je spoznala moškega, ki je bil pravzaprav volk, in skupaj sta ustvarila družino. Hana je svojega sopotnika goreče ljubila, a usoda ji ga je vzela in jo pustila samo z nenavadnima otrokoma, ki ju ni znala vzgajati. Hana se je bala razkritja, zato je z volčjima otrokoma zbežala na podeželje in si tam ustvarila nov dom. Vzgoja malih divjakov je bila prava pustolovščina, ki je Hani prizadejala praske, odrgnine in jo izčrpala – pa tudi preplavljala s srečo, ko je mladiča opazovala, kako se krepita in se od nje čedalje bolj oddaljujeta.

To je zgodba matere. Naučite otroke, da bodo sledili svojim sanjam – in ko se podajo v svet, da bi se našli, se v solzah tudi nasmehnite. Hana ni bila vedno mama, vendar ji je bilo to ves čas namenjeno.

 

Ko sem začel pripravljati Volčja otroka, je bil moj cilj orisati starševstvo, natančneje točko, kjer se odnos začne in kjer se konča. Sam mislim, da je naloga staršev končana, ko se otroci osamosvojijo. Potem imajo otroci priložnost, da uporabijo znanje, ki so ga pridobili. V nasprotju z mojimi prejšnjimi filmi, kjer se vsa zgodba odvije v treh dneh, je tu dogajanje razširjeno na 13 let. Treba je bilo pokazati vse, kar starši naredijo za svoje otroke. V tem smislu je film precej neobičajen.

- Mamoru Hosoda

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki