Akinori Oishi

Akinori Oishi

Japonska

Akinori Oiši je mednarodno priznan japonski multimedijski umetnik. Študiral je likovno umetnost na mestni univerzi v Kjotu, nato pa multimedijo na mednarodni akademiji za medijske umetnosti in znanosti IAMAS.

 

Potem ko je za zaključni projekt na akademiji IAMAS osvojil nagrado za sveže talente na multimedijskem sejmu MILIA v Parizu (2001), se je preselil v Francijo, da bi tam nadaljeval svojo umetniško kariero. Njegovo delo je bilo predstavljeno v okviru otvoritvene razstave francoskega muzeja sodobne umetnosti Palais de Tokyo. Pozneje je delal kot gostujoči predavatelj na ECAL, univerzi za umetnost in oblikovanje v švicarski Lozani. Leta 2004 se je vrnil na Japonsko, kjer deluje kot predavatelj na umetniški akademiji Tama v Tokiu. Od vrnitve je dejaven na japonski umetniški sceni, razstavljal je v umetnostno-medijskem centru Jamaguči in z japonsko Coca-Colo sodeloval pri različnih animacijskih projektih za televizijske oglase. Poleti leta 2013 je v sodelovanju z otroškim programom tokijskega ICC pripravil interaktivno razstavo o nadgrajeni resničnosti v muzeju AR.

 

Akinorijevi liki nedolžnega pogleda zabavajo tako otroke kot odrasle. Leta 2011 se je kot prvi Japonec s svojim delom predstavil na naslovnici revije Open Sky letalske družbe Emirates Airline. Sodeloval je tudi pri produkciji otroške animirane oddaje Yo Gabba Gabba v ZDA, kot gostujoči predavatelj pa redno sodeluje na mednarodno priznani konferenci Pictoplasma v Berlinu.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki