Malcolm Trumper

Malcolm Trumper

Malcolm Turner se je prvotno izšolal za gledališkega režiserja, a ko je postajal vse bolj obremenjen z omejitvami uprizarjanja v živo, je »odkril« animacijo. V svoji karieri kot menedžer na področju umetnosti, ki traja več kot 20 let, je sodeloval pri umetniških festivalih in z gledališkimi hišami v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, na Hrvaškem in Novi Zelandiji. Posebej ga je zanimalo vodenje neodvisnih in jazz festivalov; tako je bil na primer v devetdesetih tri leta direktor festivala Wellington Fringe.

Leta 2000 se je preselil v Melbourne (Avstralija) in skupaj z dvema lokalnima animatorjema (Susi Allender in Nagom Valdermerskym) ustanovil Mednarodni festival animiranega filma v Melbournu. Festival je postal eden največjih tovrstnih dogodkov na svetu, saj je vsakič v desetih dneh v 45 projekcijah prikazanih več kot 450 filmov.

Turner v obdobju izbora za aktualni MIAF veliko potuje in vsako leto celih pet mesecev preživi na poti, saj obišče večino glavnih festivalov animiranega filma, pa tudi arhivov, privatnih zbirk, distributerjev in studiev. Je velik ljubitelj estonske animacije, muči pa ga dejstvo, kako malo animacij je videl iz nekdanje sovjetske države Gruzije. Njegov najljubši animator je Igor Kovalyov, njegov najljubši animirani film pa Krajinar Jacquesa Drouina. Trenutno se ukvarja s knjigo o različnih načinih prikaza nasilja v animiranih filmih.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki