Animateka 2013: razkrivamo tekmovalne programe

Tako kot vsako leto, je tudi letos 15. oktober dan, ko je selekcija animiranih filmov, prijavljenih v tekmovalne programe Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka uradno zaključena.

Na jubilejni 10. ediciji Animateke se bo za nagrade v Glavnem tekmovalnem programu potegovalo 37 filmov, v Študentski tekmovalni program pa se je uvrstilo 39 filmov.

Znan je že tudi Slonov tekmovalni program, v katerem bo 33 filmov, ter Vzhodno in srednjeevropska panorama, ki bo občinstvu prikazala 33 filmov.

Obenem s ponosom naznanjamo, da se je v glavni tekmovalni program uvrstil tudi kratki animirani film Boles slovenske avtorice Špele Čadež, ki je v svoji nekajmesečni poti po festivalih prejel že 10 nagrad! Z glavno nagrado romunskega festivala Anim'est se je uvrstil tudi med nominirance za vseevropsko nagrado za najboljši animirani kratki film leta.

Več o filmu si lahko preberete tukaj.

Animateka bo torej tudi letos postregla z naborom izvrstnih animiranih filmov, ki jim bodo družbo delali izbrani gostje z vseh koncev sveta in zanimivi spremljevalni dogodki, s katerimi bomo praznovali okroglo obletnico.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki