Animirana Živalska farma v Kinoteki

Spet je napočil čas, da Animateka obišče dvorano Slovenske kinoteke. Ta petek ob 19.00 uri in nato znova v soboto ob 21.15 uri si boste lahko ogledali celovečerni animirani film Živalska farma (Animal Farm, John Halas, Joy Batchelor, VB, 1954), ustvarjen po znamenitem istoimenskem romanu Georgea Orwella.

Skupina živali gara na graščinski farmi, od svojega gospodarja pa niso deležne drugega kot izkoriščanja. Nekega dne se uprejo, s kmetije izženejo ljudi, oblast pa prevzamejo prašiči. Ne traja dolgo, da delo postane še bolj neznosno, a živali garajo v prepričanju, da delajo zase in za svojega voditelja. Elita prašičev tako uvede ideologijo, v kateri med sedmimi načeli najbolj izstopa tisto, da so vse živali enakopravne. A če sprva še kaže, da bo življenje pod novo oblastjo boljše, počasi postaja jasno, da bo to tako le za določeno skupino. Vse živali so še vedno enakopravne, a nekatere so enakopravnejše od drugih.

Vabljeni na ogled te čudovite animirane različice romana!

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki