Britanski petek na Animateki

V petek bomo ob petih pili čaj, pred tem se bomo pogovarjali z Rokom Predinom, ki je v Veliki Britanji zgradil uspešno kariero animatorja, zvečer pa bo na sporedu premiera celovečernega filma Avtobiografija Grahama Chapmana: Neresnična zgodba o članu skupine Monty Python!

 

Začnimo najprej pri celovečercu, ki bo najprej na sporedu v petek, 6.12. ob 22. uri v Kinodvoru, nato pa bo tam predvajan še dan kasneje ob 23. uri. Film, ki ga je ustvarjalo 14 različnih britanskih šol animacije je sodobna animirana različica istoimenske knjige in veseli ga bodo tako navdušenci nad politično nekorektnim montypythonovskim humorjem kot tudi ljubitelji raznolikosti slogov, ki jo ponuja le animirani film. Film je za nas nekaj posebnega tudi zato, ker je pri njegovem animiranju sodeloval tudi naš petkov gost, Rok Predin!

 

Predin je leta 2005 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, štiri leta kasneje je poskusil srečo v Veliki Britaniji in se pridružil pridružil studiu Trunk Animation, danes pa že snuje projekte za Eltona Johna, Madness, Keitha Urbana in Rolling Stonese, režira oglase in medijske video predstavitve za mednarodne stranke, obenem pa še vedno ustvarja filme in pripoveduje zgodbe v svojem izvirnem slogu. Ter pobira nagrade na festivalih po vsem svetu.


Predina bomo gostili ob 13. uri v kavarni Kinodvora.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki