Izbrali smo animirane čestitke in predstavili letošnji program!

Natečaj AnimaWeb v katerem smo letos iskali animirane čestitke, se je v ponedeljek zaključil in na današnji novinarski konferenci v Kinodvoru, na kateri smo razkrili tudi vse ostale podrobnosti jubilejnega programa, smo že pokazali tri zmagovalne animirane voščilnice!

Ustvarili so jih Lucija Mrzljak, Sofiya Ilieva ter dvojec Ivana Bošnjak in Thomas Johnson, Avtorje bomo kot goste povabili na Animateko, njihove voščilnice pa se bodo med festivalom vrtele na velikem platnu pred projekcijami. Zmagovalcem čestitamo, vsem ostalim, ki so nam poslali svoje animirane čestitke pa se iz srca zahvaljujemo za njihov trudi in dobre želje!

Poleg rezultatov natečaja AnimaWeb smo danes v Kinodvoru razkrili tudi nekaj podrobnosti o otvoritvi festivala, ki jo bo zaznamovala stereoskopska 3D projekcija kratkih filmskih mojstrovin, ter predstavili letošnjo Animateko z opisi programov in statistiko filmov. Letos jih je v program uvrščenih kar 410! Od tega je 6 celovečercev, kar 72 jih bomo videli v retrospektivi Animirani film in ples, 51 v Fokusu na Češko, 37 se jih bo zvrstilo v glavnem Tekmovalnem programu, 39 v Študentskem tekmovalnem programu, 33 se jih bo potegovalo za nagrado v Tekmovalnem programu Slon, z 39 kratkimi filmi pa se bo predstavila letošnja žirija.

Slovenskih filmov je letos na Animateki kar 11, za nagrade se jih bo v tekmovalnih programih potegovalo 5.

Program, ki ga ne smemo pozabiti je tudi nabor magrajenih filmov, ki so zaznamovali pretekle edicije festivala, 10 let Animateke! Ta se bo še med Animateko in takoj po njej predstavil tudi v kinih Artkino mreže po Sloveniji, v dneh med 8.12. in 15. 12. bo obiskal Kino Udarnik Maribor, Mestni kino Ptuj, Kosovelov dom Sežana, Delavski dom Trbovlje, Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Art kino Odeon Izola ter Kino Velenje.

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki