Sobota bo slovenski dan!

Soboto bo še pred večerno podelitvijo nagrad zaznamoval Slovenski dan, pravzaprav Delovna malica: Slovenski dan/Odprta platforma,  ki se bo odvila v Kinodorovi kavarni, 7.12. ob 13.30 uri.

 

Letos bo ta dogodek malce drugačen kot prejšnja leta, saj bomo na njem poleg predstavitve novih projektov domačih avtorjev dali prostor tudi novim projektom iz regije in Evrope, predstavili pa bomo tudi pomembno novost, platformo Animateka Pro. Ta bo predvsem študentom iz Evropske unije omogočala seznanjanje s strokovnim delom ustvarjalne Evrope.

 

Na dogodku bo Društvo slovenskega animiranega filma D’SAF! javnosti predstavilo nov DVD slovenskih animiranih filmov, Boris Dolenc in Jaka Oman pa bosta pripravila transmedijsko predstavitev njune animirane različice Mačka Murija.

 

Med projekti iz tujine, ki so tako ali drugače povezani tudi s slovenskim prostorom, bodo na Slovenskem dnevu prisotni slovensko-poljski festival Stoptrik, italijanski Piccolo festival dell’animazione, ki tesno sodeluje z Animateko, Thomas Renoldner bo predstavil Austria animation day, občinstvo bo lahko spoznalo tudi danski ustvarjalni laboratorij animiranih dokumentarcev Anidox, Ivana Laučikova pa bo predstavila Homo Felix, novo revijo, specializirano za animirani film.

 


Gostili pa bomo tudi avtorje, Ivana Bošnjak in Thomas Johnson, Petra Zlonoga ter Chintis Lundgren nam bodo razkrili kaj pripravljajo in nam povedali več o svojih projektih v razvoju.  

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki