Out of Order

Out of Order

Film o travmi, ki se prenaša skozi generacije. Kaj se dogaja v otroku, ki je izpostavljen tesnobnosti nesoglasij in dogodkom, ki si jih ne zna pojasniti? Film na liričen način spregovori o tematiki prek metafore štirih živalskih vrst.

Cosmic Jacuzzi

Cosmic Jacuzzi

Nenavadna zgodba o dveh kamionarjih, ki se z zapuščene ceste podata na neverjetno potovanje v vesolje.

Hereafter

Hereafter

Neka oseba umre. Kot duh se mukoma sooča s spoznanjem, da ni več človek, spomin pa medtem počasi bledi.

Prst na sprožilcu / Ujj a ravaszon / Finger on the Trigger

Prst na sprožilcu / Ujj a ravaszon / Finger on the Trigger

Starec si nadene potapljaško opremo in se potopi v bližnje jezero. Raziskovanje prebudi spomin na pomemben dogodek iz njegovih mladih let. V njem s partnerjem lovita nevarnega zlikovca, ki jima povzroči večje težave, kot sta pričakovala. V prepletu preteklosti in sedanjosti se počasi razkrije pravi smisel početja starega potapljača.

Random Walks

Random Walks

Eksperimentalni dokumentarec, ki se ukvarja z vprašanjem preseljevanja. Vizualno se naslanja na intervjuje, katerih zvok stke filmsko pripoved.

Arzena Velenifera

Arzena Velenifera

Ženska, ki jo na plesišču najprej popade neustavljivo ljubosumje in nato divji bes, v neusmiljenem ritmu tanga pobije vse svoje nadležne, nezveste ljubimce. Kratki film, v katerem se prepletajo ples, črni humor in izpopolnjen slog, je nastal po navdihu skrivnostne zgodbe o serijski morilki Veri Renczi.

Eidos

Eidos

Goli lik v praznem prostoru ugotovi, da z gibi in kretnjami v belini riše čudovite podobe. Bitje začne plesati. S čedalje živahnejšo energijo in veseljem ustvari vesolje oblik in barv, nato pa ob padcu spozna, da mu stvariteljski ples načenja telo.

Eidos je droben poklon ustvarjalni volji.

Climax

Climax

Glasbena skupina igra na pusti mestni ulici. Iz glasbil se ob ritmu svinga razširi morje barvnih oblik, a mimoidoči so tako zatopljeni v svoje mobilne telefone, da jih sploh ne opazijo. Potem pa neko dekle začuti ritem, gre med ljudi, zgrabi fanta in začne plesati.

Iz sebe / Wyjdę z siebie / Beside Oneself

Iz sebe / Wyjdę z siebie / Beside Oneself

Ona nekoč opazi, da se z njim dogaja nekaj čudnega.

Animirani kratki film o trku med predstavo o stvareh in resničnostjo. Živimo z resničnimi ljudmi ali z našo namišljeno projekcijo?

Verige / Łańcuszki / Chainlets

Verige / Łańcuszki / Chainlets

Zgodba o petih ljudeh, ki veljajo za čudake. Kaj če so njihove kompulzije in obsesije bolj smiselne, kot si mislimo? Morda vedo o svetu nekaj, česar drugi preprosto ne vidijo.

Kvas / Zaczyn / Leaven

Kvas / Zaczyn / Leaven

Če želiš, da testo vzhaja, v moko dodaj kvas in mleko, nato pa ga pusti počivati na toplem. Nazadnje ga dobro pregneti, položi v pekač in daj v pečico. Ravnaj previdno, da testo ne upade.

Pička / Cipka / Pussy

Pička / Cipka / Pussy

Mlada ženska preživlja večer doma. Odloči se, da bo sama poskrbela za nekaj sladkih užitkov, toda vse ne gre po načrtu.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki