Within

Within

Plesalka izgubi občutek za ritem. Popotovanje po globinah krivde, sramu in strahu.

Tovarna zabave / Mänguvabrik / Game Factory

Tovarna zabave / Mänguvabrik / Game Factory

Ostarela poveljnika se prerivata za nadzor nad rdečim gumbom, delavci pa se spopadajo s posledicami.

 

Skačem! / Skáčem! / I Am Jumping!

Skačem! / Skáčem! / I Am Jumping!

Kdor hoče živeti, mora skakati. Te zakonitosti vsi nočejo sprejeti, nekateri se samo pretvarjajo, da skačejo. Metaforična zgodba o pasivnih, podložnih ljudeh, ki so psihično in fizično uničeni. A kot sporoča film, je to mogoče spremeniti pri kateri koli starosti, če je le dovolj volje.

Angry Creator: A Hero

Angry Creator: A Hero

Vasil Knei

Ukrajina, 2016, hd, 1:54

Junak je tisti, ki se žrtvuje za druge.

Anabel

Anabel

Anja Resman

Slovenija, 2016, hd, 4:02

Anabel je mlada umetnica, ki nikakor ne more najti navdiha za svoje delo. Utrujena od iskanja ideje zaspi za delovno mizo. Njene sanje so najprej lepe, potem pa se spremenijo v nočno moro. Med glasnim bitjem ure se pozno ponoči zbudi in kmalu na podlagi sanj dobi navdih.

Pakan

Pakan

Pakan, eden zadnjih pripadnikov svojega plemena, je z mistično skrinjico poslan na epsko potovanje. Če želi rešiti pleme pred izumrtjem, mora na poti premagati puščavo in se spopasti s svojimi največjimi strahovi.

Dvorišče / Podworko / The Courtyard

Dvorišče / Podworko / The Courtyard

Grzegorz Waclawek
( Animoon )

Poljska, 2015, hd, 5:00

Ob pogledu na dvorišče, ki je eno v vrsti podobnih, a hkrati povsem edinstveno, se prebudi množica še zelo živih spominov. Za protagonista – dečka – predstavlja varno zavetje, kjer odrašča in prvič izkusi srečo, radovednost in prijateljstvo. Leta pozneje želi kot odrasel moški priklicati spomine na te srečne dni, ki so že minili.

Tales of Fish and Lies

Tales of Fish and Lies

Riba vstopi v papirnati svet. Človek odide in riba se vrne, vse pod vodstvom potrpežljive ptice.

Simbolična pripoved o krogu življenja in pomenu opazovanja.

MILA FOG

MILA FOG

Okoli sebe čutim praznino.

Noč je hladna in temna.

Iščem svetlobo, kjerkoli že je.

Ulični prodajalci / Venditori ambulanti / Street Sellers

Ulični prodajalci / Venditori ambulanti / Street Sellers

Alfio Antico je sicilijanski glasbenik, močno navezan na svojo deželo, njeno tradicijo in obrede, četudi so ti kruti in boleči. Podobe vetra, zemlje in sanj se s ponavljajočimi glasovi uličnih prodajalcev spojijo v obsesivno tantrično glasbo.

Ex Terrat

Ex Terrat

Reinhold Bidner

Avstrija, Francija, 2016, hd, 5:45

Animirani avdiovizualni eksperiment temelji na avtorjevih osebnih »dérives« v Parizu julija 2015. Osnovna zamisel je bila, da se sprehodi skozi mesto, ga razišče ter začuti navdih pariške urbane krajine in tekstur, mesta, ulične umetnosti, ljudi in muzejev. Posvetil se je predvsem obrazom, ki so temačnejši od večine. Z različnimi tehnikami je ustvaril zelo osebne in posebne podobe ter zvok.

When Time Moves Faster

When Time Moves Faster

Anna Vasof

Avstrija, Kanada, 2016, hd, 7:00

Film je izraz avtoričinega neverjetnega užitka ob eksperimentiranju, hkrati pa njenega navdušenja nad iluzijo, ki jo lahko prikaže samo filmski medij. S podobnim postopkom se loti štirih slikovitih, ločeno naslovljenih prikazov te iluzije.

Nepotrebščine / Piornikt / Penciless Case

Nepotrebščine / Piornikt / Penciless Case

Prikaz dolgotrajnega občutka drugačnosti in posledic zoperstavljanja temu občutku. Protagonista spoznamo v trenutku, ko se odloči prestopiti mejo svoje vsakdanje osamljenosti in končno iti med ljudi, pri čemer stopa po tanki meji med srečo in norostjo. Na nekoliko nadrealističen način se soočimo s prepričanjem, da so voščenke nekoga drugega (ki presenetljivo niso namenjene risanju) boljše.

DINO or something

DINO or something

Zbirka pustolovščin, polnih absurda, črnega humorja, pastelnih barv in majhnih bitij, ki jim pravimo dinoti.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki