Planemo

Planemo

Veljko Popović

Hrvaška, 2015, hd, 13:25

Planemo je samotni popotnik, stražar galaksije. Je osiroteli svet, nebesno telo, ki je ob kaosu planetarnih migracij izgubilo mesto v svojem osončju.

Kaj se zgodi v družbi, kjer vsi monotono opravljajo dnevne rutine, ko sistem nekoga izvrže? Lahko se zgodi, da se zelo hitro znajde brez primernega življenjskega okolja.

Mesto duhov / Grad duhova / Ghost Town

Mesto duhov / Grad duhova / Ghost Town

Marko Dješka

Hrvaška, 2016, hd, 12:11

Ko se okoli zapuščenega mesta razbesni bitka, edini preostali prebivalec z vsakodnevno rutino bije svoj boj z osamljenostjo.

Črnina / Czern / Black

Črnina / Czern / Black

Tomasz Popakul

Poljska, Japonska, 2016, hd, 14:5

Astronavta zaradi jedrske vojne, ki nepričakovano izbruhne na Zemlji, obtičita na vesoljski postaji. Izgubila sta stik z Zemljo in vsi poskusi komunikacije z ekipo ali komer koli na domačem planetu so spodleteli. Zdaj lahko samo še opazujeta jedrske eksplozije na Zemljinem površju in poskusita nekako preživeti.

Dota

Dota

Petra Zlonoga

Hrvaška, 2016, hd, 4:32

Avdiovizualna tkanina, v kateri animirana linija predstavlja osnovo, ženski glas pa votek. Tista, ki tke, in tisto, kar je tkano, se prepletata v času.

Nemogoče figure in druge zgodbe II / Figury niemozliwe i inne historie II / Impossible Figures And Other Stories II

Nemogoče figure in druge zgodbe II / Figury niemozliwe i inne historie II / Impossible Figures And Other Stories II

Marta Pajek
( Animoon )

Poljska, 2016, hd, 14:40

Ženska se med hitenjem okoli hiše spotakne in pade. Ko vstane, ugotovi, da ima njen dom nekaj nenavadnih posebnosti: zgrajen je iz paradoksov, napolnjen z iluzijami, prekrit z vzorci.

Nočna ptica / Nighthawk

Nočna ptica / Nighthawk

Špela Čadež

Slovenija, Hrvaška, 2016, hd, 8:46

Jazbec obleži na lokalni cesti v gozdu. V mraku se mu približa policijska patrulja. Policisti med postopkom ugotovijo, da žival ni mrtva, kakor so bili obveščeni, temveč se je najedla prezrelih hrušk. Ko hočejo policisti obnemogleža spraviti na rob ceste, se ta prebudi in dogajanje popelje v nenavadno smer…

Giggino 'o Bello

Giggino 'o Bello

Victoria Musci

Francija, 2015, hd, 4:10

Karierni zločinec Nonno se skriva v kleti z vnukom Gigginom.

Happy End

Happy End

Jan Saska

Češka, 2015, hd, 5:43

Črna komedija o smrti s srečnim koncem. Veličastno zaporedje neverjetnih srečanj. Lovci, traktorist, mladi žurer in truplo.

Duh po geranijah / Scent of Geranium

Duh po geranijah / Scent of Geranium

S selitvijo v drugo državo se začne novo poglavje v življenju, njegov sestavni del pa so nepredvidljivi dogodki, ki lahko človekovo pot odpeljejo v povsem nepričakovano smer. Film je avtobiografska pripoved o režiserjevi migracijski izkušnji.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki