Ron Dyens

Ron Dyens

Ron Dyens je od leta 1999 direktor pariškega kinematografa l’Archipel Paris Ciné (2 dvorani). V tem času je ustanovil tudi produkcijsko hišo Sacrebleu Productions, v okviru katere je nastalo okrog petdeset kratkih filmov, ki so se predstavili na več kot tisoč domačih in mednarodnih festivalih. Prejeli so tudi vrsto uglednih nagrad, kot so zlata palma v Cannesu (2010), cezar za kratki animirani film (2016), dve nagradi procirep v Clermont Ferrandu (2010, 2013), nominacija za oskarja (2011) in dva kristala v Annecyju. Leta 2016 so predstavili animirani celovečerec Dolga pot na sever, ki ga je režiral Rémi Chayé in je v Annecyju prejel nagrado občinstva. Z režiserjem že pripravljajo njegov novi film, poleg tega pa številne druge igrane in animirane celovečerce.

Ron Dyens je poleg produkcije tudi sam režiral pet kratkih filmov, ki so se predstavili v izborih več kot tri sto festivalov, med drugim v Cannesu, Clermont Ferrandu in Brestu.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki