Zurbrigen Eva

Zurbrigen Eva

Italija

Eva Zurbriggen se je rodila v Bernu v Švici. Študirala je na Šoli za uporabno umetnost in diplomirala na Pedagoški fakulteti Univerze v Bernu, kjer je pridobila tudi potrdilo za poučevanje risanja. Leta 1995 se je preselila v Torino, kjer se je začela ukvarjati z animacijo. Na tem področju je bilo njeno prvo delo asistentka v zaključni fazi nastajanja filma The Blue Arrow v produkciji La Lanterna Magica, nato je kot animatorka sodelovala pri različnih televizijskih serijah. Ko je nekaj let nabirala izkušnje, je začela ustvarjati oblikovalske predloge za televizijske serije in celovečerne risane filme.

Od leta 2003 poučuje na Oddelku za animacijo nacionalne filmske šole Centro Sperimentale di Cinematografia. V njeni pristojnosti so temeljni predmeti klasične animacije, oblikovanja in snovanja likov, poleg tega pa mentorira študente pri ustvarjanju diplomskih filmov.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki