Animazioni – sodobni italijanski animirani film

Potovanje#0008–0209 / Percorso#0008–0209 / Journey#0008–0209

Potovanje#0008–0209 / Percorso#0008–0209 / Journey#0008–0209

Igor Imhoff

Italija, 2009, hd, 5:35

Ko je vse že ovito v meglo in nejasnost spomina, se v svetu, kjer znaki in podobe že tonejo v temo, odvija igra menjajočih se likov. Le majhna iskra pomaga deklici, da se poda na nepredvidljivo potovanje.

Aubade

Aubade

Mauro Carraro

Švica, 2014, hd, 6:00

Nad Ženevskim jezerom se dviga črno sonce. Plavalci in ptice v nadrealističnem prizoru protisvetlobe ob hipnotični glasbi čelista spremljajo predstavo, ki jo uprizori zora.

Tre Suoni

Tre Suoni

Francesco Vecchi

Italija, Francija, 2007, hd, 2:20

Avtor ustvarja na podlagi treh različnih posnetih zvokov, ki jim vizualno pomeša pomen in tako z animiranjem pride do nove interpretacije in zelo zabavnega rezultata.

Via Curiel 8

Via Curiel 8

Mara Cerri, Magda Guidi

Francija, Italija, 2011, 35mm, 8:30

Dario in Emma se ločujeta. Niti besede si ne moreta več nameniti, njuna žalost je premočna. Emma se potaplja čedalje globlje v sanjski svet otroštva in si želi, da bi lahko ponovno vzbudila zamrla čustva. Dario je ujet v svoje trpljenje. Mu bo dokaz ljubezni segel do srca?

Pandemonio

Pandemonio

Valerio Spinelli

Italija, 2015, hd, 3:00

Pandemonio je kalejdoskop pošasti, živali in drugih nenavadnih bitij, ki jih v življenje obuja prvinski, divji tempo glasbe skupine Zu. Vsak lik sestavljajo prekrivajoči se krogi iz klobučevine. Animacija nastaja s premikanjem, spreminjanjem velikosti in barvanjem krogov brez popačenja njihove popolne oblike.

Vrvohodka / La Funambola / The Tight-Rope Walker

Vrvohodka / La Funambola / The Tight-Rope Walker

Roberto Catani

Italija, 2002, hd, 6:00

O življenju mlade ženske.

Duhovi obstajajo / Ci sono gli spiriti / There Are Spirits

Duhovi obstajajo / Ci sono gli spiriti / There Are Spirits

Alvise Renzini

Italija, 2009, hd, 6:25

Prosta vizualna interpretacija sanj Carla Gustava Junga, ki se začnejo z vsakdanjim arhetipom: dom kot neraziskana enota. Jung vstopi v vrsto “skrivnih” prostorov: najprej v laboratorij, kjer njegov oče opravlja poskuse, nato v spalnico, kjer njegova mati lovi duhove. Tretji prostor je velika hotelska dvorana, kjer igra orkester in kjer je izhodišče za stotine drugih prostorov.

Kokoš, njegova žena / Hen, His Wife

Kokoš, njegova žena / Hen, His Wife

Igor Kovalyov

Sovjetska zveza, 1990, 35mm, 13:00

Čudovito in skrajno nadrobno izrisan animirani film o bizarnem, nadrealističnem svetu, v katerem debeluh živi z ženo, nekakšno orjaško, tolsto kokošjo, in njunim otrokom oziroma hišnim ljubljenčkom, polžu podobnim bitjem s človeško glavo. Ekspresionistična domača vizija sovjetskega animatorja Kovalyova in Eraserhead v animirani obliki.

Gosenica in kokoš / Il Bruco e la Gallina / The Caterpillar and the Hen

Gosenica in kokoš / Il Bruco e la Gallina / The Caterpillar and the Hen

Michela Donini, Katya Rinaldi
( Ottomani )

Italija, 2013, hd, 10:00

Gosenica in kokoš sta najboljši prijateljici. Zavedata se, da je prišel čas za slovo; a ritem izčrpavajočega čakanja in tihih preobrazb bo narekovala narava, skrivni utrip sveta.

Ulični prodajalci / Venditori ambulanti / Street Sellers

Ulični prodajalci / Venditori ambulanti / Street Sellers

Alfio Antico je sicilijanski glasbenik, močno navezan na svojo deželo, njeno tradicijo in obrede, četudi so ti kruti in boleči. Podobe vetra, zemlje in sanj se s ponavljajočimi glasovi uličnih prodajalcev spojijo v obsesivno tantrično glasbo.

Soil is Alive

Soil is Alive

Beatrice Pucci

Italija, 2015, hd, 7:50

Soil is alive je temačna pripoved brez junakov, kot objektiv, s katerim lahko pokukamo pod listje. Njen namen je predstaviti koncept skupnega dobrega.

Ossa

Ossa

Dario Imbrogno
( Whitstand )

Italija, 2016, hd, 3:00

Ves svet je oder. V tem gledališču se plesalka zave same sebe. Njena plesna dekonstrukcija v času in prostoru nam razkrije mehanizme, ki vlečejo niti.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki