Diplomski filmi CSC Animazione (2008–2017)

Naturalist / Il Naturalista / The Naturalist

Naturalist / Il Naturalista / The Naturalist

Naturalist živi v mestu. Kadarkoli mu uspe, skoči v avto in se odpelje na deželo, kjer si med polji in griči odpočije, igra flavto in morebiti s pogledom ujame kakšno zanimivo majhno žival. A ceniti naravo in uživati v njej ni tako preprosto, kot si mislimo.

Uporna relikvija / La reliquia rivoltosa / The Relic's Revolt

Uporna relikvija / La reliquia rivoltosa / The Relic's Revolt

Konec 19. stoletja v neki toskanski vasi v drevesu najdejo mumificirano truplo. Nihče ne ve, od kod se je vzelo, a duhovnik si domišlja, da gre za svete relikvije vaškega zavetnika, zato mumijo odnese v cerkev.

Arithmétique

Arithmétique

Dalila Rovazzani, Giovanni Munari

Italija, 2010, hd, 4:00

Bim, bam, bom ... Kdo se boji računanja? Zdolgočasen deček se muči z matematično nalogo in premaga ga spanec, ki pa se sprevrže v nočno moro. Diplomski film, ki je navdih našel v Ravelovi operi Otrok in čarovnije.

Na domačem pragu / Sottocasa / On Your Doorstep

Na domačem pragu / Sottocasa / On Your Doorstep

Torino, zima 2009: trije Torinčani živijo v težkih razmerah. Animirani dokumentarni film usmeri pozornost v različna skrita življenja, ki jih najdemo na lastnem pragu. Ustvarjen je bil na podlagi intervjujev s tremi osebami, ki imajo vsaka svoje sanje, želje, prepričanja in skrbi.

Ahab / Achab / Achab

Ahab / Achab / Achab

Kapitan Ahab preživi zadnjo bitko z belim kitom. Reši se na samotni otok, kjer se spopada z vsakodnevnimi nadlogami. Toda globoko ukoreninjeno sovraštvo še vedno tli – obsedenost z Mobyjem Dickom ni zamrla. Otok zajame huda nevihta, ki mu ponudi še zadnjo priložnost za maščevanje.

Nana bobò

Nana bobò

Mladenič prispe v tropsko mesto, kjer ima navado sam preživljati dopust. Tam se sprehaja, počiva na soncu, uživa v pijači na obali. Toda s človekom, ki po mestu pobira igrače, nekaj ne more biti povsem v redu.

Pajkov ples / La danza del piccolo ragno / Dance of the Little Spider

Pajkov ples / La danza del piccolo ragno / Dance of the Little Spider

Tarantelin ples je del starodavnega obreda, ki izvira iz južne Italije, natančneje iz Apulije. Temelji na prepričanju, da le ta ritual glasbe in plesa lahko ozdravi žrtve tarantelinega ugriza.

Mamma mia

Mamma mia

Francesca Marinelli, Milena Tipaldo

Italija, 2013, hd, 7:14

Avtorici gledalcu v dveh intimnih epizodah – Kakršna mati, takšna hči in Mamica Triceratop – z obilico humorja in nežnosti predstavita svoji mami in težo njune nesporne zapuščine.

Imperium Vacui

Imperium Vacui

Linda Kelvink, Massimo Ottoni

Italija, 2014, hd, 5:04

V distopični prihodnosti se mož bojuje proti oblasti, ki je izgubila vsako sled človečnosti, vendar je tudi njegov upor vpet v sistem. Celo človek, ki se upre, ne more drugače, kot da igra svojo vlogo v ničevi igri moči.

Office Kingdom

Office Kingdom

Kaj za vraga počne uradnica v javnem uradu, ko s tvojim dokumentom za neko nujno zadevo za več ur izgine z okenca? V tipičnem javnem uradu stranka čaka, da ji ožigosajo dokument, vendar za uslužbenko to sploh ni tako preprosta naloga. Pogled v birokratski aparat z drugačnega zornega kota.

Cosmoetico

Cosmoetico

Martina Scarpelli

Italija, 2015, hd, 4:46

Kako je bilo pred nastankom vesolja? Ali resničnost obstaja samo zato, ker smo jo sposobni zaznati? Dekle išče odgovore na velika vprašanja: zamisli si, da izprazni vesolje in ostane sama kot njegov najmanjši delec. Prisiljena je izbrati, ali se čuti del kozmosa ali njegova stvariteljica. Ustavi se in vpraša: naj se uničim? Ali naj uničim vesolje?

Merlot

Merlot

Marta Gennari, Giulia Martinelli

Italija, 2016, hd, 5:40

V pravljičnem gozdu godrnjava starka izgubi steklenico vina. To sproži niz dogodkov, v katerih liki – starka, poredna deklica, strahopetni gobar, neumni volk, jata ptic – odigrajo svojo vlogo v zabavnem, iskrivem izmenjevanju filmskih sličic, ki naposled privede do nepričakovanega razpleta.

Azzurra in Midori / Azzurra e Midori / Azzurra and Midori

Azzurra in Midori / Azzurra e Midori / Azzurra and Midori

Elena Garofalo, Marta Giuliani, Laura Piunti

Italija, 2017, hd, 6:27

Azzurra je italijanska “otaku”, navdušenka nad animejem in japonsko kulturo. Ker je naveličana Italije, se odpravi na Japonsko po poteh svojih mitov. Tam spozna domačinko Midori, ki ji pokaže svojo intimno, za Azzurro nepričakovano plat Japonske, ob tem pa Azzurra dobi nov pogled na lastno domovino.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki