za otroke od 10. do 14. leta

Pomešana / Scrambled

Pomešana / Scrambled

Bastiaan Schravendeel

Nizozemska, 2017, hd, 6:28

19-letna Esra zamudi vlak in čas do naslednjega zapravlja z igranjem hitre, kričeče igrice na pametnem telefonu, potem pa njeno pozornost pritegne staromodna Rubikova kocka.

Ethnophobia

Ethnophobia

Joan Zhonga

Grčija, Albanija, 2016, hd, 14:18

Preživetje, nesoglasja in sožitje gredo z roko v roki. Spremljajo jih izbruhi veselja, pa tudi bolečine, saj ima človek notranjo potrebo po iskanju in poudarjanju razlik, tudi kadar podobnosti očitno prevladujejo.

Humus

Humus

Kratki film govori o čarovniškem vajencu, radovednem in nerodnem pamžu, ki povzroča zmedo pri botaničnih poskusih slokega gospodarja Jelena. Neko noč, ko gospodar spi, fant preskusi vse mogoče formule in sestavine, kar povzroči pravo katastrofo. Gospodarju rešitev spodleti, zato se mora fant s težavo spopasti sam.

Za vse kocine na svetu / What the Fur?!

Za vse kocine na svetu / What the Fur?!

Vesoljčka, ki se jima med letom pokvari vesoljska ladja, strmoglavita na Zemljo in dramatično pristaneta pred vhodom neke izobraževalne ustanove v Montpellieru v Franciji. Kocinčka med iskanjem rezervnih delov za svojo ladjo vstopita v šolo.

Glave skupaj / Kop Op / Heads Together

Glave skupaj / Kop Op / Heads Together

Job, Joris & Marieke

Nizozemska, 2016, hd, 20:54

Fantazijska zgodba o treh prijateljih, ki po nesreči zamenjajo glave in se morajo privaditi na drugačno življenje. To privede do smešnih zapletov, ki pa prinesejo tudi marsikatero koristno spoznanje. Jim bo uspelo zadržati skrivnost zase? In ali bodo kdaj spet prišli do svoje prave glave?

Samorog / La Licorne / The Unicorn

Samorog / La Licorne / The Unicorn

Kralj med sprehodom po gozdu svojega malega kraljestva opazi prečudovito bitje, belo kot sneg in urno kot veter. Vitezu Malonogemu ukaže, naj žival ulovi, vendar vitezu spodleti. Šele kraljici uspe pripeljati samoroga v grad. Čeprav tam zanj lepo poskrbijo, mitološka žival zboli. Kaj bi jo ozdravilo?

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki