Slovenska kinoteka, 6. december, 10:00–20:00

 

Stop Motion Pizza je trajajoči animacijski performans, v katerem Ivana in Thomas Volda animirata lutki samih sebe, da ti pripravita in postrežeta mini pice. Animirana picopeka bosta v desetih urah nasekljala zelenjavo, zamesila testo ter ga pripravila in obložila, da bodo pice v sredo zvečer pečene in postrežene festivalskim obiskovalcem. Pridite in pokusite naše slastne petcentimetrske vegetarijanske pice!

 

Thomas Johnson Volda (Bath, VB, 1984) je diplomiral na področju medijev s časovno dimenzijo na Univerzi v Walesu v Cardiffu, zaključil pa je tudi študij na oddelku za nove medije zagrebške Akademije za likovno umetnost. Deluje kot multidisciplinarni umetnik, ki pri delu pogosto združuje animacijo in performans. Svoje lutkovne performanse je predstavil na več festivalih in v galerijah po Evropi.

Ivana Bošnjak (Karlovac, Hrvaška, 1983) je diplomirala iz grafične umetnosti na zagrebški Akademiji za likovno umetnost, iz animacije na univerzitetnem kolidžu v Voldi na Norveškem, v lutkovni animaciji pa se je izpopolnjevala tudi na Akademiji za likovno umetnost v Talinu. Je soavtorica diplomskega filma Crossed Sild (2010) in se profesionalno posveča različnim projektom na področju stop animacije. Vodi tudi delavnice izdelovanja lutk ter animacije za otroke in mlade.

Thomas in Ivana sta leta 2014 dokončala sorežijski prvenec Simulacra, zdaj pa pripravljata svoj drugi film, kratko stop animacijo Imbued Life.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki