Srčno / Have Heart

Srčno / Have Heart

Will Anderson

VB, 2017, hd, 12:10

V zanki ponavljajoči se GIF pade v eksistencialno krizo.

 

Nothing Happens

Nothing Happens

V predmestju pritiska hud mraz. Kljub temu se ljudje zbirajo. Opazujem jih, kako na obzorju oblikujejo vrsto. Vsi čakamo, da se bo nekaj zgodilo. A se ne ...

Zbrali smo se, da bi bili priče dogodku. Da bi bili udeleženi v tem, da smo opaženi. Predstava opazovanja in opazovanosti.

Moje drugo oko / Ayny / My Second Eye

Moje drugo oko / Ayny / My Second Eye

Ahmad Saleh

Nemčija, Palestina, Jordanija, 2016, hd, 10:50

Mlada fanta ubežita iz materinega zavetja in tvegata v nevarnosti vojne, da bi lahko zaigrala na glasbilo, o katerem sta vedno sanjala.

Zajčja kri / Rabbit’s Blood

Zajčja kri / Rabbit’s Blood

Sarina Nihei

VB, 2016, hd, 4:42

Zajčja kri pripoveduje o družbi, v kateri si nasprotujeta dve skupini bitij: zlovešči v plašče ogrnjeni ljudje in nevtralni zajci s človeškimi telesi, ki živijo pod zemljo.

Na obzorju / A L'horizon / On the Horizon

Na obzorju / A L'horizon / On the Horizon

Izabela Bartosik

Francija, Švica, 2016, hd, 9:47

Moški in ženska obnavljata ladjo, da bi skupaj odplula na pot. Projekt ju zbliža. Strastna sta in čedalje bolj intimna, njun odnos je čuten in nežen. Vendar pa ju dolgotrajno, neizprosno delo utrudi, zato njuno potovanje in zveza splavata po vodi.

Lupus

Lupus

Carlos Gomez Salamanca

Kolumbija, Francija, 2016, hd, 8:51

Decembra 2011 je nekega nočnega čuvaja ubil trop več kot dvajsetih potepuških psov, ki so se potikali po ulicah bogotske predmestne četrti Bosa. Tragična novica je bila podlaga za animirani kratki film o pojmih telesa, surovosti in teritorijev.

Breme / Min Börda / The Burden

Breme / Min Börda / The Burden

Niki Lindroth von Bahr
( Malade )

Švedska, 2016, hd, 14:45

Muzikal z apokaliptičnimi podtoni, razdeljen na štiri epizode, ki se odvijejo v supermarketu, hotelu za daljše bivanje, klicnem centru in restavraciji s hitro hrano.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki