Space Cocks

Space Cocks

Pripravite se na vrtoglavo dirko divjih petelinov po mavrični vesoljski progi!

Time Must Have a Hold

Time Must Have a Hold

Paulina Zybinska

Nizozemska, 2016, hd, 2:30

Tesnoba je zloraba domišljije: ko se nečesa bojimo, si preprosto hoté zamišljamo neko prihodnje dogajanje. A zakaj se bojimo nečesa, kar se še ni zgodilo? Opominjati se moramo, da ni nič določeno vnaprej in da nima smisla doživljati nečesa, preden se zares zgodi. Ozri se okoli sebe, nazaj, pa spet naprej. Ne razmišljaj preveč, na pravem mestu si, ob pravem trenutku, tam, kjer vlada čas.

Attraction

Attraction

Dva lika, plesalka in abstraktna animacija, raziskujeta pojem privlačnosti. Če plesalko omejujejo zakoni fizike, lahko njen animirani plesni partner nenehno določa svojo obliko na novo, zgolj pod vplivom privlačnosti, ki vlada med likoma.

Sara the Dancer

Sara the Dancer

Tim Ellrich

Nemčija, Avstrija, 2017, hd, 12:45

Sara je kamera, ki za potrebe Googlove storitve street view s strehe avtomobila fotografira ulice. Ko prvič posluša glasbo voznika Larryja, se nekaj v njej sprosti. Nepoznani vzgib jo vznemiri, zato pogugla za pomoč. Toda Google svojim uporabnikom privošči le najboljše, zato njeno željo še okrepi, to pa privede do eksistencialnega konflikta z njeno siceršnjo rabo.

Zakaj / Zašto / Why

Zakaj / Zašto / Why

Alpinista Ola in Bole začneta najdrznejši podvig v življenju: zimski vzpon po nevarni smeri. A še preden dosežeta vrh, sta se prisiljena predati. Obupana in s pojemajočim upanjem na preživetje si zamišljata srečnejši razplet. Film jima željo “izpolni” in tako se začne vsem dobro znano prizadevanje za boljše življenje.

Nadzorovani stiki / Closed Visit

Nadzorovani stiki / Closed Visit

Jade Evans

VB, 2017, hd, 2:20

Kako bi prenesli, da lahko svojega sina vidite samo prek zaslona? Nadzorovani stiki so fiktivna animirana zgodba, spisana po navdihu resničnih izkušenj britanskih očetov samohranilcev. Paul svojega sina ni videl že vse od ločitve pred petimi meseci, dovoljeni so mu zgolj stiki v obliki tedenskega videoklica.

Mala / Malá / The Little One

Mala / Malá / The Little One

Rong je na Češkem živeča vietnamska deklica. V otroštvu zaradi drugačnega videza doživi marsikaj neprijetnega. Zelo je zadržana in večino časa preživi s svojo ribico. Ko odraste, postane bolj samozavestna in je v oporo sestrici Lilly, ki doživlja enako usodo. Potem pa se mora Rongina družina vrniti v Vietnam.

Perfect Town

Perfect Town

Metaforična pripoved o popolnosti. Neko mesto želi doseči popolnost, zato nenehno preverja vedenje svojih prebivalcev. Kdor ne ustreza merilom, je izločen.

Na različnih polih / Poles Apart

Na različnih polih / Poles Apart

Zgodba o nepričakovanem srečanju žilave polarne medvedke Nanuk in živahnega grizlija Aklaka, ki se jima poti prekrižajo zaradi spreminjajočih se habitatov. Samotarska Nanuk je zaradi pomanjkanja hrane na talečem se arktičnem letu sestradana. Ko v njen svet vdre upanja in življenja polni Aklak, je postavljena pred odločitev: je naivni grizli njen plen ali prijatelj?

Muki in Kalju v pokopališki dogodivščini / Muki Ja Kalju Seiklus Surnuaial / Muki And Kalju Have A Graveyard Adventure

Muki in Kalju v pokopališki dogodivščini / Muki Ja Kalju Seiklus Surnuaial / Muki And Kalju Have A Graveyard Adventure

Muki in Kalju se zavedata, kakšno moč ima voda iz pokopališkega vodnjaka. Njun obred obudi v zemlji skrite duhove, vendar lahko taka zavest dejanja zgolj ponavlja. Oblike se prekopicujejo, prelivajo, zavzemajo različne položaje.

Krog svetlobe / Valgusring / The Cycle of Light

Krog svetlobe / Valgusring / The Cycle of Light

Življenjski krog nenavadne živali, živeče v temačnem svetu, kjer je svetloba tako vir kot svojevrstno bitje.

Stockholm

Stockholm

Mrtvo drevo z vejami, ki pokajo v vetru, dva gola človeka v snegu in pes, ki stoji nad njima, odet v drag plašč. Dobrodošli v ledeno hladni zgodbi o živali, ki je zgolj želela postati človek.

Vez / Kötelék / Bond

Vez / Kötelék / Bond

Ženska živi v popolni samoti in si na vso moč želi ljubezni. Ko spozna mačku podobno senčno bitje in rodi tri male mucke, se spletejo nove vezi. Toda bitje izgine, njej pa ostaneta materinska sreča in žalost ob izgubi ljubimca.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki