Nekoč na poljih dolgčasa / Ükskord Igavuse Väljadel / Once in the Fields of Boredom

Nekoč na poljih dolgčasa / Ükskord Igavuse Väljadel / Once in the Fields of Boredom

Zgodba o paru, čigar skupno življenje se po izgubljenem boju z dolgčasom zaključi. Vse se začne z večerjo, ki je očitno neznosno pusta za oba, predvsem pa za njo. Ko zunaj nekaj zašumi, vstane od mize in izgine. Ker čustva in radovednost še niso povsem zamrli, se on odpravi za njo. Ko jo najde, zmoti njeno večerjo z novim spremljevalcem in spozna, da je poražen.

Hauschka: Constant Growth Fails

Hauschka: Constant Growth Fails

Daniel Gray

Madžarska, VB, 2017, hd, 4:22

Eksperimentalni videospot za pesem Constant Growth Fails nemškega glasbenika Hauschke.

Oyashio

Oyashio

Tomislav Findrik

Hrvaška, 2017, hd, 4:29

Potopite se v edinstveni svet kontemplacije. V njem zvok in gibanje, združena, slavita morski tok Ojašio, ki z vnašanjem hranilnih snovi omogoča življenje.

Dobrine / Elementi / Needs

Dobrine / Elementi / Needs

Péter Vadócz

Italija, 2017, hd, 4:00

Poletje, 40 stopinj, žgoče sonce, suša. Na Zemlji je do pitne vode marsikje težko priti. Tudi v Evropi iz pipe ne priteče povsod čista voda; celo v tako lepih in turističnih krajih, kot je Sicilija, je pogosto težko dostopna ali draga. Pitna voda je vrednota – je življenje sámo.

 

Vitice / Tendrils

Vitice / Tendrils

Neki človek se ob nalivu in poplavi zateče v rastlinjak. V tem zaprtem, omejenem naravnem mikrokozmosu se stvari malenkost zapletejo.

The Animals

The Animals

Gozdu, ki nudi dom številnim živalim, grozi uničenje, zato se tri živali odločijo boriti. Sprva se jim ne sanja, kako bi se tega lotile, potem pa ob srečanju z upokojenim rokerskim zvezdnikom rakunom dobijo odlično idejo. Le izvedba morda nekoliko šepa.

Foglä

Foglä

Tri ptice se vsaka na svoj način spopadajo z življenjskimi izzivi.

Monte Adrion

Monte Adrion

Vuk Jevremović

Nemčija, Hrvaška, 2017, hd, 3:49

Mitološka gora pripoveduje o svojem življenju.

Gozdna pravljica / Šumska Bajka / A Forest Fairy Tale

Gozdna pravljica / Šumska Bajka / A Forest Fairy Tale

Gozdna pravljica je zgodba o sreči. Zgodba, upodobljena v nizu kratkih vinjet o tem, kako srečne (ali nesrečne) so različne živali na zadnji dan Zemlje. Ognjeni asteroid, ki se pospešeno bliža usodnemu trku z Zemljo, je vselej dober izgovor za razmislek in samorefleksijo.

The End

The End

Mikita Liskov

Ukrajina, 2016, hd, 9:02

Kratke zgodbe o koncu sveta.

Trick Chicken

Trick Chicken

Sadko Hadžihasanović

Bosna in Hercegovina, Kanada, 2016, hd, 1:20

Dekle teče z vodno pištolo v roki. Za nizkim zidom se ustavi ter nameri vodno pištolo v kokoši na polju. Eno izbere za tarčo in sproži. Kokoš se mrtva zgrudi.

Upornice / Neposlušne / Rebel Girls

Upornice / Neposlušne / Rebel Girls

Družba nam vedno govori, kaj naj bi počeli, za kaj naj bi si prizadevali, kako čutili, kako se uredili. Bi morali temu slediti? Na koliko načinov se lahko upremo?

10

10

Spomine protagonista sestavljajo njegove in tudi tuje izkušnje. Doživlja težave in radosti drugih, njihove ideje in nezgode. Zaradi teh (ne)potrebnih podob v glavi ne zmore izoblikovati lastne predstave o življenju, zato sedi v psihiatrični ordinaciji.

Radiophone

Radiophone

Panos Koutivas

Grčija, 2016, hd, 8:29

Odrasel človek se znajde v čudnem položaju. Morda zaradi radijskega sprejemnika, svojega uma ali še česa bolj nenavadnega. Zgodba je nastala po navdihu živega oddajanja radijske igre Vojna svetov v izvedbi Orsona Wellesa oktobra 1938.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki