Lakota / Hunger

Lakota / Hunger

Žoel Kastelic

Slovenija, 2017, hd, 0:46

Kratka stop animacija je nastala v vsega petih urah na sprejemnem izpitu Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani leta 2017. Tema je bila reinterpretacija umetniškega dela, film pa je črpal navdih v seriji animacij La Linea Osvalda Cavandolija.

 

Don't Wake

Don't Wake

Moški je večino življenja preživel v zaporu. Telo ima prekrito s tetovažami, kar namiguje na njegovo kriminalno preteklost in visok status v zaporniški hierarhiji. A naposled pride čas za odhod na svobodo. Kako težko bo zaporniku zapustiti cono udobja?

Running Lights

Running Lights

Gediminas Siaulys
( Petpunk )

Litva, 2017, hd, 11:20

Nesrečna smrt divjega zajca se spremeni v izjemno izkušnjo za otroka, ki zajca najdeta in pokopljeta v peskovnik. Iz trupelca začne prodirati množica čarobnih bitij, ki se zlijejo z naravo.

Tretji zakon / Treći Zakon / Third Law

Tretji zakon / Treći Zakon / Third Law

V neimenovanem mestu z brezizraznimi prebivalci, ki jih usmerjajo zahrbtne zunajzemeljske sile, spremljamo krožno izmenjevanje dneva in noči. Nenehno prehajanje med zagonom in omrtvelostjo ponazarjajo neonski oglasni napisi, ki prebivalcem narekujejo vsako potezo in oblikujejo njihovo paradoksalno, samouničujočo resničnost.

Jastreb smrti / Bultúr Marú / Vulture of Death

Jastreb smrti / Bultúr Marú / Vulture of Death

Tia Friedel

Slovenija, Irska, 2017, hd, 4:30

Glasbeni videospot gre po sledi smrti, ki je prevzela obliko jastreba med letom skozi starodavno irsko pokrajino. Zgodba upodablja univerzalnost smrti – mrtvaški ples nas združi ne glede na to, kaj smo bili v življenju. To je zgodba o krogu življenja, pa tudi zgodba o irski folklori in njenih ugankah.

Istok / Istók / Istok

Istok / Istók / Istok

Roland Tóth

Madžarska, 2017, hd, 12:12

V močvirjih Hansága je živel deček Istók, star približno 8 do 10 let, ki je veselo in v sozvočju z naravo lovil ribe in druge živali. Nekega dne pa so ga ujeli ribiči in ga odpeljali na bližnji grad v Kapuvárju, kjer so ga zadrževali v ječi kot žival. Zgodba je nastala po navdihu legende iz 18. stoletja.

First Love

First Love

Andrei Girich
( E.v.a. )

Estonija, 2017, hd, 3:30

Skrivnostni triler o fantu, ki na ulici najde fotografijo dekleta. V sliki se skriva nekaj ugank.

Me at 25

Me at 25

Skozi svojo sobo bom predstavila sebe pri petindvajsetih.

Loop

Loop

Moja animacija je krog nenehnih človekovih hotenj. Ljudje ves čas po čem hrepenijo in si kaj želijo. Film prikazuje lik, ki je neprestano na poti k novemu predmetu hotenja.

Catican

Catican

Vloge se obrnejo, človeštvu zavladajo mačke in verska tiranija. Spremljamo poslednji dan nekega človeka in proces nadvlade.

Baby Boom

Baby Boom

Obupana kruhopekovka se trudi zanositi. Pomaga si s tabletami za povečanje plodnosti, a nekega dne po nesreči vzame napačno in namesto otroka ji v trebuhu začne rasti nekaj drugega.

Roar

Roar

Dobrosrčni dinozaver mora ob neprijetnem nasprotniku ostati neomajen.

Proces / Proces / Process

Proces / Proces / Process

Animirani kratki film o postopku animiranja, kot ga poučujejo v umetniških šolah. V njem spremljamo lik, ki se nekega jutra zbudi kot črka v besedilni datoteki. Takoj ko se zave, da je animirani lik, se prične njegova preobrazba. Ko po preigravanju različnih postavitev nastopi čas za izvoz podatkov, lik zajame huda panika.

Otok / Island

Otok / Island

Sreča na Zemlji je povsem povprečna. Dvomim, da kdo zares ve, kaj pomeni trajna sreča. Otok pa je kraj barv, zvokov, obzorja, vonjev. Človek se z njim spoji, otok zraste v njem in tako ustvari občutek izpolnitve.

Water Hunters

Water Hunters

Film spremlja podvige dveh tatov v distopični bližnji prihodnosti, ko je voda plačilno sredstvo za kupovanje hrane, pridelane z isto vodo. Tatova, nekoč tekmeca in zdaj zaveznika, primerjata razmere v opustošenem, nerodovitnem svetu s spomini iz svojega otroštva, ko je še bila mogoča drugačna prihodnost.

Bližnje srečanje / Encounter

Bližnje srečanje / Encounter

Vsako leto se planet Nezemljanov približa planetu pošasti. Medtem ko se drugi v strahu pred tujimi obiskovalci pravočasno poskrijejo v svoje domove, se mladi Pif v temi odpravi domov.

Posezona / Nachsaison / Late Season

Posezona / Nachsaison / Late Season

Daniela Leitner

Avstrija, 2017, hd, 7:25

Posezona – umirjeno obdobje, ki sledi poletni noriji. Posezona je čas, ko se sence daljšajo in se začne rojevati spoznanje, da se vsak oddih slej ko prej konča. Animirani film Posezona upodobi to temeljno melanholično razpoloženje pri nekem ostarelem paru.

In Exile

In Exile

Deček živi pri babici v neki vzhodnoevropski vasi. Njegovi starši delajo v tujini, zato je prepuščen samemu sebi. Čas si krajša s skrivnostnim projektom – mogočnim »letečim strojem«, ki bi ga ponesel k staršem. To ga zaposluje, dokler nekega dne nepričakovano ne spozna prijatelja, ki potrebuje njegovo skrb in zaščito.

Muzejski čuvaj / Museumswärter / Museum Guard

Muzejski čuvaj / Museumswärter / Museum Guard

Kdo bi se lahko uprl skušnjavi, da bi zaploskal ali preizkusil svoj glas, če bi se znašel sam v velikem odmevajočem prostoru in ga nihče ne bi gledal? Prav nihče. Zato se lahko poistovetimo z anonimnim protagonistom animiranega filma Alexandra Gratzerja Muzejski čuvaj, ki razstavni prostor spremeni v lastni oder.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki