Caroline Sury

5 atrakcij / 5 Automates

5 atrakcij / 5 Automates

Dave 2000

Francija, 2011, hd, 3:11

Čudaške igrače in pošasti, strašljive lutke in polomljeni vrtiljaki duhov, vse to vas čaka v tem triminutnem groteskno ekscentričnem kratkem animiranem filmu z možgani v stereu.

Stiskalnik odpadkov / Trash Compactor

Stiskalnik odpadkov / Trash Compactor

Dave 2000

Francija, 2011, hd, 1:46

Naslov pove vse. Uživajte!

Premika se! / It's alive

Premika se! / It's alive

Dave 2000

Francija, 2011, hd, 7:12

3D dokumentarec v anaglifni tehniki, popotovanje po votlinah v globinah oceana, kjer živijo nepoznana bitja in nepričakovane oblike vegetacije. Zahvaljujemo se Centru za globokomorske raziskave v Osaki (DSRCO) za nanopodmornico in 3D kamero, s katerima smo leta 2010 lahko posneli našo ekspedicijo v blodnjak votlin Marianskega jarka.

Prometejev vrt / Prometheus' Garden

Prometejev vrt / Prometheus' Garden

Bruce Bickford

ZDA, 1988, hd, 28:00

Film, nastal po navdihu grškega mita o Prometeju – Titanu, ki je iz gline ustvaril prve ljudi in bogovom ukradel ogenj –, vas popelje v filmski svet, kot ga še niste videli. V tem čarobnem animiranem kratkem filmu se druga za drugo vrstijo nepozabne sličice, zlite v tok zavesti, v katerem presenetljiva zasedba glinastih likov bije nasilen boj za preživetje. Bruce Bickford je v 70. letih prepustil umetniško vodenje svojih projektov takratnemu sodelavcu Franku Zappi, ki je filme zmontiral in podložil z glasbo. S Prometejevim vrtom je Bickford svojo neomajno, izčrpno vizijo spet vzel v lastne roke.

Nestrpnost – trilogija / Intolerance – The Trilogy

Nestrpnost – trilogija / Intolerance – The Trilogy

Phil Mulloy

VB, 2000 - 2004, hd, 48:00

Nestrpnost I: Globoko v vesolju najdejo predmet. Ko odkritje razvozlajo in dojamejo, njegove posledice pomenijo novo nevarnost za človeštvo: Zoge!

Nestrpnost II – Invazija: Dwight utegne biti edino upanje za Zemljo, kajti le on zares pozna Zoge. Kdo bi si mislil, da bo Zemljo tako močno ogrozil astronavt, ki si vzame čas za ovohavanje ženskih spodnjih hlačk?

Nestrpnost III – Končna rešitev: Osupljiv preobrat! Ali Zogi sploh obstajajo? Za končni obračun odpotujemo dva tisoč let v prihodnost.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki