Podlasica, ustvarjanje risanega filma

Vabimo vas, da se nam danes, 20.11. ob 20. uri pridružite v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani na otvoritvi razstave Podlasica, ustvarjanje risanega filma.

 

Avtor razstave Timon Leder je animator, režiser in mentor delavnic, ki je dal življenje animirani zgodbi o Podlasici in nestabilnih afriških drevesih. Z razstavo risb in animacij nam bo razkril, kako so s filmsko ekipo oživili risane junake, od idejnih skic do zaključene animacije.

 

Kratki animirani film Podlasica je nastal v želji preko situacijske komike prikazati, kako vsak stereotip v sebi skriva še nekaj globljega. »Poigraval sem se z mislijo, kako prikazati sodelovanje in zavezništva tam, kjer se zdijo nemogoča. Med sprehajanjem po Madagaskarju sem odkrival, kako za ohranjanje ravnovesja narava včasih poseže tudi po zavezništvih tam, kjer jih ne bi pričakovali. Z razliko od narave smo ljudje polni predsodkov do sebi drugačnih. Pa vendar nas vsake toliko naključje brcne v rit. Samo malo je treba, da uvidimo, da vsako sodelovanje vodi v boljši jutri o filmu pravi Timon.

 

Čeprav je bil film prvotno izdelan za prvošolčke, je primeren za gledalce vseh starosti - mlajše bo zabavala hudomušna pripoved in barvitost likov, odrasli pa v filmu najdemo precej simbolike in primerjav s sodobno družbo. Ponuja igrive odgovore na vprašanje, ali je edina možnost, da ohranimo lastno kulturno identiteto s tem, da se zapiramo pred vsemi zunanjimi vplivi?

 

Razstava, ki že napoveduje letošnjo Animateko, bo na gled do 10. decembra.

 

Vabljeni!

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki