Svet skozi animirane filme

Animatečni teden se začenja in svet bomo gledali skozi animirane filme! Čaka nas sedem dni dogajanja od jutra do večera in kopica najboljših animiranih poslastic.

 

Po otvoritvenem večeru, ko si bomo na velikem platnu ogledali prvi v celoti v oljni tehniki naslikan celovečerni film, Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost, bomo v Kinodvorovi dvorani odprli še drugi del razstave rezidenčne umetnice in avtorice letošnje podobe festivala Caroline Sury: Voodoo Entartete Kunst. Francoska umetnica črpa iz tradicije art bruta - njeno delo je neposredno, divje, hkrati tudi skrajno osebno in intimno. Pogosto se loteva obravnave ženskih vprašanj in avtobiografskih tem, ki jih obravnava nadvse iskreno.

 

V galeriji Alkatraz je že na ogled nabor izrazitega raznovrstnega ustvarjanja: njeni stripi, risbe, grafike, izrezanke in animacije. V Kinodvorovi galeriji pa bo postavljena manjša razstava njenih tiskov, nastalih po motivih izrezank.

 

Animatekin spremljevalni program bogatita še dve razstavi: Podlasica, ustvarjanje risanega filma, ki je na ogled v Trubarjevi hiši literature in Italijanski animirani film. Slednja dopolnjuje letošnjo Retrospektivo italijanski animirani film in obravnava kratki avtorski animirani film, posvečena pa je petnajstim najpomembnejšim sodobnim italijanskim avtoricam ter avtorjem.Na ogled bo do 2. februarja 2018 v Italijanskem inštitutom za kulturo.

 

Vljudno vabljeni!

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki