Nagrajeni projekti AnimatekaPRO pitcha

Na prvi AnimatekaPRO pitch se je prijavilo 15 projektov iz držav bivše Jugoslavije. Šest projektov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije se je včeraj pod strokovnim mentorstvom Anne Vášove intenzivno pripravljalo na današnji pitch.

 

Danes zjutraj so potekale kratke deset minutne predstavitve, ki jih je ocenjevala tričlanska žirija: Györgyi Falvai (MOME), Vanja Andrijević (Bonobostudio) and Jožko Rutar (filmski producent). 

Žirija je podelila posebno omembo projektu

 

LILIANA

 

v režiji Milanke Fabjančič in produkciji Kolje Sakside iz produkcijske hiše ZVVIKS.

 

Razlaga: V upanju, da bo projekt dolocil raven kakovosti za prihodnje Animateka Pro programe ter zacrtal smernice za odlicno oblikovano predstavitev, dobro izdelano graficno podobo, in produkcijski potencial.Žirija je podelila glavno nagrado projektu

 

LIGHTS & SHADOWS

 

v reziji Rastka Ćirića in produkciji Ive Ćirić in Milana Stojanovića iz produkcijske hiše SENSE.

 

Razlaga: Za vztrajnost in predanost, in za odlicno izdelan scenarij ter edinstven in enovit vizualni slog.

 

Zmagovalni projekt bo imel neposreden dostop do VAF Trebon 2018, kar zajema kritje stroške poti in namestitve v Trebonu ter akreditacijo za Anifim festival.

 

Čestitke obema projektoma!

 

AnimatekaPRO Pitch organizira Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v ekskluzivnem partnerstvu z Visegrad Animation Forum in v sodelovanju z Zavodom Bunker, Creative Europe Desk Slovenia; Motovila, Centre for the Promotion of Cooperation in the Cultural and Creative Sectors in Društvom slovenskega animiranega filma (:D’SAF).

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki