Agnė Adomėnė

Agnė Adomėnė

Agnė Adomėnė, ustanoviteljica in producentka produkcijske hiše Art Shot, je študirala management v kulturi (magisterij iz managementa, Oddelek za kulturni management in politike UNESCO, Akademija za umetnost v Vilni), na področju filma pa deluje od leta 2009. Neodvisna produkcijska hiša Art Shot, ki je bila ustanovljena leta 2012, je namenjena razvoju, produkciji in koprodukciji umetniških animiranih filmov.

Leta 2016 je film “Nuopuolis”, ang. “Ragnarok” (kratka animacija lutk, režija Urtė Oettinger in Johan Oettinger, litvansko-danska koprodukcija), ki je nastala v okviru produkcijske hiše Art Shot prejela nagrado za najboljši litvanski animirani film, ki jo podeljuje Litvanska filmska akademija. Agnė je leta 2015 postala ena od ustanoviteljic in članica odbora litvanskega društva za animacijo, ki je bilo ustanovljeno z namenom združevanja podjetij, ki se ukvarjajo z animacijo, zagotavljanja mreže, ter oblikovanja in promocije privlačne podobe litvanskega animiranega filma.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki