Carlotta’s Face

Carlotta’s Face

Ko se Carlotta pogleda v ogledalo, ne prepozna odseva v njem. Čudovito animirani portret govori o tem, kako obrazna slepota zmede otroka, ki se trudi razumeti svet okoli sebe, in kako je Carlota prav po zaslugi te redke nevrološke motnje odkrila dar umetniškega izražanja.

The Why Cycle

The Why Cycle

Reinhold Bidner

Avstrija, 2017, hd, 6:01

Šest avstrijskih ustvarjalcev animiranih filmov govori o animaciji. Na vprašanja »zakaj«, pa tudi o »notranjem impulzu« ter umetniškem in ekonomskem »preživetju« v tej veji umetnosti so odgovarjali precej različno. Intervjuvance in njihove odgovore je Reinhold Bidner upodobil in animiral v abstraktnem osebnem slogu, ki pa se kljub temu naslanja na zgodovino animiranega filma. Vizualne drobce so dodali tudi intervjuvanci sami.

Mikropredel / Microdistrict

Mikropredel / Microdistrict

Drobci vsakdanjih medčloveških stikov, ritmično zmontirani v celoto, ki govori o odnosu med človekom, arhitekturo in naravo v kontekstu bolgarskih postsocialističnih stanovanjskih sosesk.

Pregon / Štvanice / Chase

Pregon / Štvanice / Chase

Michaela Režová
( UMPRUM )

Češka, 2017, hd, 11:30

Hokej na ledu ni kot vsak šport. Na Češkem in Slovaškem nobena druga disciplina ni tako močno prepletena s kulturo, politiko in družbo. Film raziskuje te povezave v pogovorih s pričami nekdanjih svinčenih časov, pa tudi trenutkov slave.

Hypnagogia

Hypnagogia

Abstrakten kratki film, ki upodablja trenutke pogrezanja v spanec. V prepletu poetičnega in dokumentarnega načina opisuje in ilustrira vizualne senzorne pojave, ki jih izkusimo, ko prečkamo prag spanca. Pri tem črpa iz ustnih pričevanj intervjuvancev, ki doživljajo vizualne psevdohalucinacije.

Haenyo, ženske morja / Haenyo, Les Femmes De La Mer / Haenyo, The Women Of The Sea

Haenyo, ženske morja / Haenyo, Les Femmes De La Mer / Haenyo, The Women Of The Sea

Éloïc Gimenez

Francija, 2018, hd, 5:15

Film govori o potapljačicah haenyo z južnokorejskega otoka Jeju, pri čemer se nasloni na sedem idiomatičnih izrazov, ki jih uporabljajo na otoku. Animirane skice poudarjajo muzikalnost govorjenega jezika.

Minljiva jesen / Yuku Aki / Fleeting Autumn

Minljiva jesen / Yuku Aki / Fleeting Autumn

Pretvorba poezije haikujev s strukturo zlogov 5-7-5 v animirani film s strukturo kadrov dolžine 5, 7, 5 sekund.

KL

KL

William Henne & Yann Bonnin
( Zorobabel )

Belgija, 2017, hd, 3:45

Niz fotografij v hitrem menjavanju. Kraj se razkriva zgolj prek podrobnosti, upodobljenih v velikem planu. Prizorišče dogajanja je ogromno pokopališče v Zgornji Šleziji, ki se razteza na 42 km² in je znano po številnih motivih: železniških pragih in zakovicah, oknih, rdeči opeki, blatu in lužah, detajlih vagonov, vozlih bodeče žice …

Sahara Palace

Sahara Palace

Zélie Durand-Khalifat

Francija, 2018, hd, 8:34

V hotelu Sahara Palace spokojnost, propadanje in pesek. Na tem krhkem kraju, ki ne pripada aktualnemu času, se prebudijo spomini nekega starega očeta. V intimnem dokumentarcu, ki združi volumsko animacijo in družinske arhive, Zélie Durand oživi duha svojega dedka.

Blue Sky On Mars

Blue Sky On Mars

Znanstvenica govori o znanstveni fantastiki. Vesoljska raziskovalka dr. Sini Merikallio v animiranem dokumentarcu pripoveduje, kaj ji je v znanstveni fantastiki všeč in kaj ne, ter si zamisli lasten film. Za pričujoči izdelek pa ni zgolj prispevala misli, temveč je poskrbela tudi za večino animacije.

Zahodno vprašanje, vzhodni odgovor / West Question East Answer

Zahodno vprašanje, vzhodni odgovor / West Question East Answer

Dal Park

VB, 2018, hd, 6:26

Animirani dokumentarec obravnava težave v komunikaciji med dvema generacijama (korejsko babico in njeno nemško vnukinjo) skozi prizmo njunega kulturnega in zgodovinskega ozadja. Film črpa navdih pri resničnem dogodku, ki ga je avtorica neko poletje doživela z babico.

Las Del Diente

Las Del Diente

Punce so čudne. Dojenčki so čudni. Telesa so še posebej čudna. To je film o današnjem trenutku, o času, ko so ženske naveličane tega, da morajo izbirati med otrokom in kariero. Dnevi, ki anomalije v razmnoževalnem sistemu slavijo, namesto da bi jih stigmatizirali.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov