Moth

Moth

Film izriše zgodbo o družini v stiski skozi oči osemletne Mabil. Ker jo starši čustveno zanemarjajo, deklica pobegne v svet fantazije, kjer živi njen namišljeni prijatelj, da bi tam našla tolažbo in toplino. Ko pa jo družinske težave dohitijo, mora sprejeti pretresljivo odločitev. To je pripoved o osamljenosti, pasteh eskapizma, pa tudi o sprejetosti.

Plen / Prey

Plen / Prey

Dal Park

VB, 2017, hd, 2:12

Kratki film o vroče-hladnem odnosu. Dekle, staro dobrih dvajset let, se mora spopasti z materino boleznijo in neizbežno smrtjo, ki se pojavi v obliki črnega leva.

Kontakt

Kontakt

Mari Kivi

Estonija, 2018, hd, 4:50

Instinktivna potreba po dotiku je rodila zasvajajoč odnos, po zaslugi katerega se pranje lahko nadaljuje v neskončnost.

Morske pošasti / Les Monstres Marins / Sea Monsters

Morske pošasti / Les Monstres Marins / Sea Monsters

Film v obliki dokumentarca odstira pogled na morske pošasti iz globin in legend. Ta bitja drugo drugemu križajo pot na dnu morja in najbolj nenavadna niso vedno tista, ki se taka zdijo na prvi pogled.

Utelešenje / Wcielenie / Incarnation

Utelešenje / Wcielenie / Incarnation

Kri, prst in muhe nad umirajočim truplom ustvarjajo srhljivo vzdušje razkroja. Pred to naturalistično, gnusno kuliso se odvije kratka zgodba o življenju in smrti. Vzajemni vpliv teh dveh pojavov je neizbežen prav toliko kot soodnosnost človeka in narave. Toda nekdo bo v tem boju za ravnovesje v naravi moral priznati poraz.

Joči! / Pleure! / Cry!

Joči! / Pleure! / Cry!

Grob. Žalostna babica. Zmedena deklica. Trije žalujoči, ki ji bodo vse povedali.

Norma

Norma

Dekleti se trudita ustrezati sodobnim lepotnim merilom. Vsaka je drugačna, nobena pa se v svoji koži ne počuti dobro. Norma in njena soseda na različne načine iščeta občutek samosprejetosti.

Triptih / Triptych

Triptih / Triptych

Kratki film, v katerem hči ob praznjenju hiše pokojnega očeta razmišlja o poteh časa in spomina. Pripoved, naslonjena na resnično zgodbo režiserkine matere, ki je leta 1951 pri štirih letih s starši ponoči skozi gozd pobegnila iz Češkoslovaške, briše mejo med fiktivnim in dokumentarnim.

Drugi / Inny / The Other

Drugi / Inny / The Other

Ljudje med čakanjem na prihod skrivnostnega prišleka ugibajo, kdo to je. Izriše se zamegljena slika tujca in njegova navzočnost skorajda že postane otipljiva. Začetno vznemirjenje množice se prelevi v tesnobo.

Mož s pticami / L'homme aux oiseaux / The Man With Birds

Mož s pticami / L'homme aux oiseaux / The Man With Birds

Quentin Marcault

Francija, 2017, hd, 4:25

Prebivalci gorske vasice, ki jo je sneg odrezal od sveta, pričakujejo prihod moža s pticami, ki naznanja konec zime.

Hermanovo vzdušje preraste v malodušje / Herman Brown Is Feeling Down

Hermanovo vzdušje preraste v malodušje / Herman Brown Is Feeling Down

Dan Castro

VB, 2018, hd, 6:05

Hermanov umirjeni pisani svet nenadoma zmoti nekaj glasnega in stresnega. Film, ki združuje digitalno animacijo in tradicionalne tehnike risanja s črnilom na filmski trak, govori o življenju, tesnobi in metodah spopadanja z obema.

300 G/m2

300 G/m2

Monodrama belega/belega papirja.

Zvezdica / Petit Astre / Little Star

Zvezdica / Petit Astre / Little Star

Etienne Baillieu

Francija, 2017, hd, 4:07

Devetletni Alexis se bo prvič sam peljal z vlakom. V istem času več tisoč kilometrov oddaljena vesoljska sonda ponovno vzpostavi stik z Zemljo.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov