Otok psov / Isle of Dogs

Otok psov / Isle of Dogs

V angleščini in japonščini s slovenskimi podnapisi

 

Film pripoveduje o Atariju Kobajašiju, 12-letnem varovancu pokvarjenega župana. Ko je z odlokom zaukazan izgon vseh psov mesta Megasaki na orjaško smetišče, se Atari poda na samotno misijo: z miniaturnim turbopropelerskim letalom odleti na smetiščni otok, da bi našel svojega psa in telesnega stražarja Spotsa. Tam se zanj v družbi krdela novih prijateljev mešančkov začne epopeja, ki bo odločila o usodi in prihodnosti vse prefekture.

 

Režija: Wes Anderson

Zgodba: Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman, Kunichi Nomura

Scenarij: Wes Anderson

Direktor fotografije: Tristan Oliver

Direktor animacije: Mark Waring

Scenografa: Adam Stockhausen, Paul Harrod

Izvirna glasba: Alexandre Desplat

Montaža: Ralph Foster, Edward Bursch

Glasovi: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Bob Balaban, Bill Murray, Jeff Goldblum, Kunichi Nomura, Akira Takayama, Greta Gerwig, Frances Mcdormand, Akira Ito, Scarlett Johansson, Harvey Keitel, F. Murray Abraham, Yoko Ono, Tilda Swinton, Ken Watanabe, Mari Natsuki, Fisher Stevens, Nijiro Murakami, Liev Schreiber, Courtney B. Vance

Producenti: Wes Anderson, Scott Rudin, Steven Rales And Jeremy Dawson, Octavia Peissel

Produkcija: American Empirical Pictures, Indian Paintbrush, Studio Babelsberg

Distribucija: Blitz Film & Video Distribution

 

Vse zasluge za to, da je bila kot prizorišče izbrana Japonska, ima japonski film. Obožujemo Japonsko in hoteli smo narediti nekaj, kar bi se zares navdihovalo v japonskih filmih, zato smo na koncu združili pasji film in japonski film.

- Wes Anderson

 

Nekaj zafrkancije in pogovorov, in ko se za kaj zazdi, to je to, si Wes zapiše opombo v zvezek. Jason kaj reče in rodi se ideja ali košček dialoga. In potem se včasih vživimo v like. /…/ Nato sledi obdobje medenja in zbiranja materiala in potem pride obdobje, ko se začne pisanje. In ker je to animirani film, se pisanje v resnici nadaljuje še skozi vso produkcijo.

- Roman Coppola

 

Ta zgodba je nekaj popolnoma novega z vsemi številnimi ravnmi, na katerih deluje, s tematikami vodenja, avtoritete, krutega ravnanja z živalmi, obravnave posameznikov in skupin in podobno. Prisotne so vse te globlje plasti, vendar zgodba tudi povsem samostojno deluje na preprosti ravni zares očarljivega potovanja dečka in njegovega psa. Osupljivo je, kako je Wesu uspelo v film vgraditi toliko plasti in kljub temu doseči, da kot pustolovščina deluje konsistentno celovito.

- Mark Waring, direktor animacije

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov