Sublimiranje / Sublimation

Sublimiranje / Sublimation

Glasbena animacija je utrinek iz Trčkovega kratkega, a bogatega življenja. Poje o minljivosti in kako jo doživljamo. »Gašper Trček je bil človek svetlobe. Odprt proti svetu in soncu. Vesoljski popotnik, ki je tudi sedaj nekje na poti. In mi potujemo za njim, ko pobiramo iskrice njegove ustvarjalnosti, da z njimi osvetlimo pot okrog sebe. Učil nas je sprejemati sebe same takšne, kot smo, soočati se z usodo takšno, kot je dana, in, kar je najpomembnejše, učil nas je, kako potovati k svetlobi.« (Prof. Milan Erič)

Dotik / Dokosvane / Touch

Dotik / Dokosvane / Touch

Velislav Kazakov
( Nagual )

Bolgarija, 2018, hd, 7:10

Oblikuje se nov svet. Nepopoln, neurejen, kaotičen svet, ki mu vladajo spletke in brezsrčnost. Prosti delci različnih živali in rastlin so v nenehnem boju. Nato pa … se kaos spremeni v zaključeno sliko.

Jagodožeri / Maasikaõgijad / Strawberry Eaters

Jagodožeri / Maasikaõgijad / Strawberry Eaters

Mattias Mälk

Estonija, 2018, hd, 14:40

Paru, ki goji jagode, polje uničijo požrešni polži. Novo življenje si poskusita ustvariti v mestu, a ko ona razkrije, da pričakujeta otroka, paranoični mož posumi, da imajo tudi tukaj prste vmes polži.

Cedric's Car

Cedric's Car

Obsesivno-kompulzivni avtomobilski entuziast se bojuje z naravo, časom in samim sabo, da bi zaščitil in obvaroval svoj ponos in srečo – ljubljeni avtomobil.

Bučmana / Dumbheads

Bučmana / Dumbheads

Matic Perčič

Slovenija, 2018, hd, 4:26

Dva butasta vesoljska popotnika hočeta zbrati vse zelene pošasti, kar jih je v vesolju. Ko se prvi poskus lova izjalovi, skleneta izmakniti zelenega kameleona s planeta Zemlja. Vendar to ne bo lahka naloga. Nepredvidljivi mojster preobleke povzroči pravo zmedo in Bučmana izgubita svojo vesoljsko ladjo. Jima bo kdaj uspelo oditi z Zemlje?

Inheritance

Inheritance

George Mpaourdas, George Kalofolias
( Trout )

Grčija, 2018, hd, 5:48

Po obzorju strašijo duhovi pozabljenih mest. Pokrajina je skalnata in prazna, iz nje štrli le nekaj palm. Prah, do koder seže pogled. Na tej negostoljubni zemlji se pojavi nenavadna postava. Film je znanstvenofantastično popotovanje v globine človeške psihe, v tisto, kar nas opredeljuje, in v spomine, ki jih ohranjamo ali potlačimo.

Labirint / Лабіринт / Labyrinth

Labirint / Лабіринт / Labyrinth

Stepan Koval, Oleksandr Kolodii

Ukrajina, 2017, hd, 8:03

Kaj je z labirintom razen tega, da je labirint?

2 minuti do polnoči / Two Minutes To Midnight

2 minuti do polnoči / Two Minutes To Midnight

Na sprehodu čez mesto moškega iz zamaknjenosti predrami nevsakdanji stik z brezdomko. Ker se odzove z jezo, s tem sproži verigo nadnaravnih reakcij.

Dubioza Kolektiv: resničnost / Dubioza Kolektiv: Rijaliti / Dubioza Kolektiv: Reality

Dubioza Kolektiv: resničnost / Dubioza Kolektiv: Rijaliti / Dubioza Kolektiv: Reality

Toni Huml

Bosna in Hercegovina, 2017, hd, 4:20

Glasbeni videospot o vzponu ambicioznega mladeniča do slave.

Morning Routine

Morning Routine

V zgodnjih jutranjih urah nežna rožnata svetloba prebujajočega se dne obsije pobeljene gore. Ničesar ni, kar bi zmotilo spokojnost trenutka, razen nekaj ptic, ki zarežejo čez nebo. Nenadoma pa nekaj pritegne mojo pozornost: s kotičkom očesa v daljavi opazim črno piko, ki pospešuje po strmem bregu bližnjega hriba. Ta črna pika ne more biti nihče drug kot »hitri Franc«, lokalna legenda.

Vojko

Vojko

Lenivca Vojka zaposluje gospodinjsko opravilo: pranje dlake. Od kdaj pa se lenivci ukvarjajo s pranjem? Ali to sploh znajo početi? Kot se izkaže, pranje Vojku ne gre prav dobro od rok. Nekaj gre narobe in dlaka se skrči. Kaj zdaj? Ali to pomeni, da bo moral Vojko odslej po svetu hoditi gol?

... Smell The Coffee

... Smell The Coffee

Prva črta je nastala iz kavnega madeža. Navdih za film sem našla v vsakdanjih trenutkih prevzetosti ali zamišljenosti, ko se človek zastrmi v banalno malenkost, ki jo ima pred očmi, denimo kavni madež. Beseda »line«, črta, ki se izpiše iz madeža, se začne razraščati v prelivajoče se podobe, povezane z osebnimi asociacijami, domišljijo in spomini.

Scream

Scream

Petra Balekić

Hrvaška, 2018, hd, 8:20

Spomini na izgubljeno življenje skozi oči ljubimcev, ki ju je ločila vojna.

Dotik / Touch / Dodir

Dotik / Touch / Dodir

Nestabilno psihološko stanje posameznika, ki temelji na vsakdanjem stresu urbane kulture, predstavljeno z razmerjem med resničnostjo in sanjami, prekinja mejo med realnim in nadrealnim.

Asparagorest

Asparagorest

Ljudje v gozdu željno iščejo šparglje, grabijo jih še več in več. Vsi prežijo nanje, čeprav se ti lahko pod nogami namesto šparglja znajde kača. Možnost, da bi jih našel še več, ti ne da miru. Z gozdom in s šparglji se preprosto zliješ. Kdo zdaj v gozdu nabira koga? Ali ljudje nabirajo šparglje ali ravno nasprotno?

Vrvohodec / On the Rope

Vrvohodec / On the Rope

V stolpnici visoko med oblaki živi otožen, osamljen mož. Ko strmi skozi okno in gleda ptice, ki svobodno letajo po nebu, opazi nekaj, česar ni še nikoli prej. Odloči se, da bo tvegal in se sprehodil po vrvi.

Ljubezen / Lowe / Love

Ljubezen / Lowe / Love

Ježu se zdi, da mu žena, kokoš, ne vrača ljubezni. Lisici se zdi, da z jazbecem nimata nič skupnega. Križi in težave z neujemanjem v animirani obliki.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov