Last Cigarette On Earth: A Steampunk Adventure

Last Cigarette On Earth: A Steampunk Adventure

Matic Grgič
( Lalaland )

Slovenija, 2018, hd, 1:05

V svetu vzporedne prihodnosti nebo naseljujejo leteče lokomotive in mehanski heli-konji, oblake prebadajo nebotičniki in luna je velikansko odlagališče odpadkov, ki jo v zraku drži parni pogon. Nekje v tem ogromnem steampunk svetu se drobna zgodba začne in konča z zadnjo cigareto na Zemlji. To je pustolovščina s tatvino in begom, ki se iz majhnega razraste v veliko. In vsi ste vabljeni, da se pridružite.

Fly Us To The Moons

Fly Us To The Moons

Lia
( Lia )

Avstrija, 2017, hd, 5:44

Med potovanjem umetnice Lie na Luno algoritmi uidejo z vajeti: pred očmi se nam pojavijo okretne, v polmesec zavite roke, ki zaživijo svoje življenje.

Introduction To Epilogue

Introduction To Epilogue

Indra Sproģe

Latvija, 2018, hd, 9:00

Pisan alegorični film o strahu pred smrtjo. Življenje bo vedno dopolnilo življenjsko dobo in se vedno končalo s smrtjo. In konec bo vedno nov začetek.

Right Now

Right Now

Ljubi me in ljubi me prav zdaj. Ampak pazi, kdo gleda.

Auuuna / Aúúúna / Auuuna

Auuuna / Aúúúna / Auuuna

Deklica Lina živi v strahu pred pošastmi, ki se skrivajo v temi pod njeno posteljo. Nekoč jo sence izpod postelje pogoltnejo in potopi se v temen gozd. Tam sreča volkuljo in kmalu spozna, da v gozdu ni tako strašno, kot je mislila, in da volkulja ni nevarna sovražnica, temveč njena zaveznica.

Warrego Valles – Human Body Game

Warrego Valles – Human Body Game

Anja Romih

Slovenija, 2018, hd, 3:53

V svetu videoiger, kjer se elementi iz narave in vesolja strojev prepletajo z vrtoglavo hitrostjo in agresivnostjo, mora vijoličnopolta junakinja opraviti več fizičnih nalog. Za vzdrževanje telesne dinamike ter ohranjanje akrobatskih in borilnih spretnosti prejme nekaj odmerkov botoksa. Ob kompulzivnem odmerjanju pa se njeno telo začne čudno vesti in ji onemogoči, da bi se prebila do konca igre.

Trenutek / An Instant

Trenutek / An Instant

Ribnik. Zvoki okolja. Valovanje. Mir … Družba. Vsakdanje obveznosti. Hitenje … Dilema. Zlata ribica ni bila ne po videzu ne po vedenju podobna drugim ribam v jati. Plavanje brez smisla in cilja jo je dušilo. Nekoč se je odločila, da premaga strah in skoči ven. Skočila je in se znašla – navidezno in zares – v povsem novem okolju.

Saturn v levu / Saturn u lavu / Saturn In Leo

Saturn v levu / Saturn u lavu / Saturn In Leo

V vesolju, kjer ne vladajo enotni zakoni fizike, na vsakem planetu živi eno samo bitje in prosti čas je zanje hudo breme. Vsak ga preživlja na drugačen način. Ukvarjajo se z nesmiselnimi rečmi in v odsotnosti smisla sami sebi postavljajo umetne cilje. Pri tem ne vedo, da so bili ustvarjeni zgolj za zabavo osamljenega človeka.

Umetnik iz ječe / Umjetnik iz tamnice / A Dungeon Artist

Umetnik iz ječe / Umjetnik iz tamnice / A Dungeon Artist

Zgodba o človeku, ki hrepeni po občutku svobode.

SelFish

SelFish

Ribič Augustine je ponosen na svojo zbirko rib. Da bi jo dopolnil, mora ujeti še zadnjo ribo, ki mu manjka. Toda naloga ne bo tako preprosta. Z njegovimi nenavadnimi metodami ribarjenja ne bo nič. Ne da bi pomislil na posledice, se odloči za radikalen ukrep, to pa povzroči popolno uničenje. Da bi ujel ribo, bo žrtvoval vse, kar ima.

Ribja juha / Fish Soup

Ribja juha / Fish Soup

Začne se pri družinskem kosilu, kjer Tone ni navdušen nad juho. Med zdolgočasenim mešanjem po krožniku naleti na trnek. Najdba ga preseneti, to pa povzroči, da svet morja preplavi realno situacijo. Voda začne vdirati skozi stene in Tone se znajde v morju.

Kontrast / Contrast

Kontrast / Contrast

Nadrealistična upodobitev nezdravega odnosa, v katerem eden od para zgolj jemlje in ničesar ne daje.

New Neighbours

New Neighbours

Beli nacionalist Donald ne prenese novih sosedov, njegova majhna hči pa komaj čaka, da se bo lahko igrala z novimi prijatelji. Film se v hudomušnem ozračju v slogu 30. let sprašuje o možnosti integracije in mirnega sobivanja.

Moray

Moray

Koralni grebeni so največje strukture, ki so jih na svetu ustvarila živa bitja. Po številu vrst se uvrščajo med najbolj raznolike ekosisteme, so tako tekoč tropski svet oceana. Enako pestre pa so nevarnosti, ki so jim ti občutljivi sistemi izpostavljeni. Film upodobi zgolj drobec tega. 2018, leto koralnega grebena.

Muccichino

Muccichino

Deček ponoči prečka reko. Mama mu drži svetilko. Potem pa svetilka ugasne in deček se začne utapljati.

Fifi Fatale

Fifi Fatale

Mária Kralovič
( BFilm )

Slovaška, 2018, hd, 13:47

Ob njeni lepoti ti zastane dih, njen ples in gibanje te spremljata še v sanjah. V tesnem pozabljenem baru večeri pripadajo njej, samo njej. Točaj je usodno zaljubljen vanjo, redne stranke so očarane. Nato pa se pojavi nepričakovan gost, mladenič, ki razkrije skrivnost njene privlačnosti.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov