The Monk

The Monk

Žarko Ivanov

Makedonija, 2018, hd, 12:08

V majhnem samostanu, skritem ob jezeru v skalnatem gorovju daleč od civilizacije, si osamljen mlad menih zapolnjuje čas s slikanjem fresk svetnikov. Ko nekega spokojnega sončnega dne sedi v svojem malem čolnu sredi jezera in ribari, nenadoma zasliši ženske glasove. Je to skušnjava? Je to preizkus za njegovo vest?

Aperture

Aperture

Emanuele Kabo

Italija, 2018, hd, 2:27

Kratki film dokumentira režiserjevo prizadevanje, da bi znova navezal odnos s svojim rojstnim mestom.

Malleus Dei

Malleus Dei

Dino Krpan
( Diedra )

Hrvaška, 2018, hd, 14:04

17. stoletje gre h koncu. Svet kipi od novih idej in odkritij. Po vsej Evropi rastejo univerze in kavarne. Podeželskih skupnosti pa se napredek ni prav močno dotaknil. Ljudje se redno zbirajo na sejmih in pri nedeljskih mašah, občasno se udeležujejo tudi javnih usmrtitev.

Ophelia

Ophelia

Tobias Xhaxhiu

Albanija, 2018, hd, 4:52

Nad gradom Elsinor se zgrinjajo oblaki blaznosti in izdajstva. Mlada Ofelija, ki je po očetovem umoru in Hamletovi zavrnitvi povsem na tleh, neko otožno jutro odide na sprehod onkraj zidov palače. Pod težo nenavadnih pojavov in pretresena od lastnih čudnih misli se približuje sklepnemu dejanju svojega kratkega, tragičnega življenja.

Geno

Geno

Krastačji samec Geno in njegovi sosedje morajo poiskati novo življenjsko okolje, ko jim ribnik, kjer živijo, uniči gradbišče. Geno gleda samo nase. A spoznal bo, da bodo lahko preživeli le, če bodo združili moči.

Big Data

Big Data

Animirani film parafrazira današnjo družbo interneta, v kateri so ljudje postavljeni v virtualno omrežje kot množica podatkov. Podatki nas identificirajo, vendar pa so zelo občutljivi za zlorabe. A tudi če živimo v virtualnosti in imamo svobodno voljo, nas v resnici usmerja »veliki drugi« – sistem, v katerem delujemo.

Zvezek / Zeszyt / The Notebook

Zvezek / Zeszyt / The Notebook

Dogajanje se začne v sobi glavnega junaka, ki globoko spi. Pred njegovo posteljo je zvezek, ki se odpre in nas, gledalce, uvede v drugačen svet.

Kar od nekod / Out Of Nowhere

Kar od nekod / Out Of Nowhere

Na zapuščeni cesti sredi vroče puščave delavec Tone popravlja cestno svetilko. Na vsem lepem prileti mimo neznani leteči predmet in strmoglavi v pesek. Iz njega skoči majhen vesoljček in jezen začne popravljati pokvarjeno vesoljsko ladjo. Tone mu ponudi pomoč, vendar ga vesoljček napačno razume in misli, da mu hoče ladjo ukrasti. Zgodba se zaključi z laserji.

Zunaj sezone / Szezon után / Off Season

Zunaj sezone / Szezon után / Off Season

V majhni ribiški vasi je zunaj sezone dan enak dnevu. Prebivalci živijo drug ob drugem kot elementi pokrajine. A droben nihaj je dovolj, da se rutina prekine. Posebni dnevi se razkrijejo šele, ko se približajo svojemu koncu.

If You Can

If You Can

Hanna Rybak

Poljska, 2017, hd, 1:13

Animirani film, ki razburka misli in črpa navdih v citatu Winstona Churchilla. Osnovni namen je pokazati na težave v življenju razvajenega sodobnega človeka in dokazati, kako malo v resnici potrebujemo, da smo srečni.

Paranoja paranoje

Paranoja paranoje

Vsak človek se mora vse življenje spopadati z obveznostmi in dolžnostmi. Za večino je to samo nevšečnost, nekatere pa muči prava tesnoba ob misli, da bi jim pri najpreprostejših opravilih lahko spodletelo, kar pogosto povzroča nespečnost ali nočne more. Studoš piše seminarsko nalogo in strah, da dela ne bi končal pravočasno, ga pahne v nočno moro z nadzemeljskim občutkom.

Journey

Journey

Zgodba o človeku, ki sanjari, da bi vstopil v glave ljudi okoli sebe, jim ukradel sanje, želje in osebne izkušnje ter z njimi napolnil svojo miselno praznino.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov