Skrivnost iz Kellsa / The Secret of Kells

Skrivnost iz Kellsa / The Secret of Kells

Tomm Moore

Irska, Francija, Belgija, 2009, 35mm, 75:00

v angleščini s slovenskimi podnapisi (8+)

 

Režija: Tomm Moore

Sorežija: Nora Twomey

Scenarij: Fabrice Ziolkowski

Umetniški direktor: Ross Stuart

Zgodboris: Rémi Chayé

Montaža: Fabienne Alvarez-Giro

Avtor glasbe: Bruno Coualis

Glasba: Kila

Glasovi: Evan McGuire (Brendan), Mick Lally (Aiden), Christen Mooney (Aisling), Brendan Gleeson (Cellach), Liam Hourrican (Brat Tang in Leonardo), Paul Tylac (Brat Assoua), Michael M Grath (odrasli Brendan), Paul Young (Brat Square)

Produkcija: Cartoon Saloon, Les Armateurs, Vivi film, France 2 cinéma present

Distributer: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

 

Irska v zgodnjem srednjem veku. Dvanajstletni deček Brendan živi v opatiji, ki jo vodi njegov stric Cellach. Ta je dal pred nenehnimi napadi Vikingov zgraditi obzidje. Nekega dne iz daljnih dežel v opatijo pribeži slavni iluminator Aiden, s seboj pa prinese nedokončano knjigo skrivne modrosti. Mladi Brendan kmalu pokaže zanimanje za iluminiranje in Aiden ga kljub negodovanju strica vzame za pomočnika. Brendan se mora za dokončanje knjige podati za zidove opatije v začaran gozd, poln mitoloških bitij in skrivnostnih poti. V gozdu ga spremlja maček Pangur Ban, spoznata pa tudi skrivnostno Aisling.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov