AnimatekaPRO

 

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Slomškova 18

 

Jean Baptiste Garnero (CNC)

Alexandre Alexeïeff, Claire Parker: Krotilca senc

 

Virtuoznost filma Noč na goli gori (1934) ni zgolj plod umetniške genialnosti njegovih avtorjev, temveč tudi poezije, ki jo spiše posebej za to priložnost oblikovani instrument. Ustvarjalca Alexandre Alexeïeff (1906–1981) in Claire Parker (1906–1981) sta dejansko iznašla novo orodje, igličasti ekran, pri katerem svetloba na iglicah ponudi širok razpon želenih gradacij sive. Z njim sta umetnika ustvarila nekaj pomembnih animiranih filmskih del.

 

Jean-Baptiste Garnero se zadnjih petnajst let ukvarja z zbiranjem in predstavljanjem zbirk, ki so v oskrbi ali lasti francoskega nacionalnega centra za igrani in animirani film (CNC). V okviru tega je vodil številne projekte, namenjene ponovni uveljavitvi animacije in prepoznavanju pomena njene zgodovine v Franciji ter v mednarodnem okolju s pomočjo kulturnih organizacij, kot so festivali, kinoteke, muzeji, strokovne šole in UNESCO.

Trenutno sodeluje pri projektu, v okviru katerega naj bi zadnji igličasti ekran Alexandra Alexeïeffa in Claire Parker vrnili v produkcijo in ga v Franciji znova uporabljali za izdelavo animiranih filmov.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov