Dreamland

Dreamland

Mirai Mizue

Francija, Japonska, 2018, hd, 4:55

Retrofuturistične strukture se razraščajo in utripajo na sintetično baročno glasbeno podlago. Geometrična veličina v skrajnem razkošju. Ta čarobni izometrični svet nastane iz nič, nato pa raste in raste. Pozabite na krčenje: več je več.

Ride

Ride

Paul Bush

Portugalska, VB, 2018, dcp, 5:42

Film, ki se pokloni legendarnemu motorističnemu oblikovanju ter kulturi 50. in 60. let, sličico za sličico animira nepregledno množico motorjev. Motorist pripravi svoj motor ter se odpravi na poveličevano potovanje po podeželju in v prihodnost.

Bloeistraat 11

Bloeistraat 11

Nienke Deutz

Belgija, Nizozemska, 2018, dcp, 9:41

Neločljivi prijateljici zadnje otroške poletne počitnice preživljata v kratkočasenju pred hišo. Ko poletni dnevi minevajo, se njuni telesi čedalje bolj spreminjata in oblikujeta, med njiju pa se naseli nelagodje. Kot da bi puberteta trdno sklenila, da pretrga njuno prijateljsko vez.

32-Rbit

32-Rbit

Moja babica je bila prepričana, da je človek edina žival, ki dvakrat naredi isto napako, jaz pa sem bil prepričan, da je vse mogoče popraviti s CTRL+Z. 

Kratki filmski esej o mojem lastnem internetu, vzporednem svetu, kjer izguba spomina, napake, nadzor in odvisnost umažejo vse in vsakogar.

Mr. Deer

Mr. Deer

Zgodba se odvije v neznanem času na porušeni sodobni podzemni železnici. Ljudje v tej družbi imajo živalske obraze, pozabili so na človeškost in etiko, greha pa se ne branijo. Vendar se nekdo z jelenjim obrazom trudi družbo prenoviti.

Bavure

Bavure

Donato Sansone

Francija, 2018, hd, 4:40

Na začetku je bil Madež. Čopič razkrije bitje v gvašu, ga razpre, preoblikuje, zasuka, dopolni. Iz te bliskovite evolucije se dvigne osvajalec.

Reruns

Reruns

Rosto

Nizozemska, Francija, Belgija, 2018, hd, 14:15

Vse je drugače, vendar se ni nič spremenilo. Izlet skozi potopljen blodnjak spominov in sanj.

V redu sem / I'm OK

V redu sem / I'm OK

Elizabeth Hobbs

VB, Kanada, 2018, hd, 6:04

Leto 1915. Burno ljubezensko razmerje ekspresionističnega umetnika Oskarja Kokoschke z Almo Mahler se dramatično konča, ko on kot prostovoljec odide na bojišča prve svetovne vojne. Animirani film nam prek umetnikovih grafik in slik pokaže, kako sta Kokoschko zaznamovali bolečina ob razhodu in travmatična izkušnja vojne.

V sencah / Entre Sombras / Between the Shadows

V sencah / Entre Sombras / Between the Shadows

Mónica Santos, Alice Guimarães

Portugalska, Francija, 2018, hd, 13:25

Natalia, ujetnica monotone službe, se poda na lov za ukradenim srcem. V svetu, kjer je mogoče srce položiti na banko, se protagonistka znajde pred dilemo: dati svoje srce ali ga obdržati zase.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov