Floreana

Floreana

Lou Morton

Danska, ZDA, 2018, hd, 4:05

V prihodnosti se na nekem samotnem otoku ljudje pripravljajo na pomembno misijo.

Dedi se skriva / Mon Papi S’est Caché / My Grandpa Is Hiding

Dedi se skriva / Mon Papi S’est Caché / My Grandpa Is Hiding

Anne Huynh
( Folimage )

Francija, 2018, hd, 7:11

Dedek vnuku pojasni, da bo moral po njegovi smrti prevzeti skrb za njegovo cvetlično gredico. Sledi ganljiv, poetičen pogovor o izgubi ljudi, ki jih imamo radi, in sledeh, ki jih pustijo za sabo.

3rd Date

3rd Date

Veronica Solomon

Nemčija, Romunija, 2018, hd, 0:55

Gospodična Gazela pripravlja večerjo za svojega novega fanta, gospoda Medveda. Vse kaže, da bo sledil vroč zmenek. Nato pa …

Blato / Błoto / Mud

Blato / Błoto / Mud

Protagonistka prekine zvezo s fantom, ki je dolgočasen in še osladna darila ji nosi. Nepotrebno darilo, ki ji ga pokloni v spomin na njuno zvezo, pa je začarano. Dekletovo življenje se po razhodu začne dobesedno pogrezati v blato.

Carlotta’s Face

Carlotta’s Face

Ko se Carlotta pogleda v ogledalo, ne prepozna odseva v njem. Čudovito animirani portret govori o tem, kako obrazna slepota zmede otroka, ki se trudi razumeti svet okoli sebe, in kako je Carlota prav po zaslugi te redke nevrološke motnje odkrila dar umetniškega izražanja.

Wanda

Wanda

Denise Hauser

Norveška, 2018, hd, 13:05

Wanda se v šoli dolgočasi, doma pa je naveličana staršev, ki se nenehno prepirajo. Zato pobegne v gozd. K sreči ima dobro družbo.

Bobo

Bobo

Andrej Rehak

Hrvaška, 2018, hd, 14:04

Zgodba o malem Bobu, ki je bil najmanjši deček na svetu. Kadarkoli so se otroci razvrščali po velikosti, je Bobo pristal na repu. Odrasli so bili zanj kot velikani iz pravljic. Bobo je bil tako majhen, da so starši pri vratih izdelali poseben majcen vhod. Njegova največja želja je bila, da ne bi bil več najmanjši deček na svetu. Zato je nekoč v dežju šel ven, da bi zrasel.

Mačkove solze / Le Chat Qui Pleure / The Cat’s Regret

Mačkove solze / Le Chat Qui Pleure / The Cat’s Regret

Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli

Francija, Belgija, 2018, hd, 8:37

Desetletnemu fantu, ki sovraži svojega bratca, mama za kazen ukaže, da mora popoldan preživeti s strašljivim starim gospodom. A ko fant odkrije njegovo pošastno skrivnost, se nauči pomembne življenjske lekcije.

Guaxuma

Guaxuma

Nara Normande

Francija, Brazilija, 2018, hd, 14:06

S Tayro sva odraščali na obali na severovzhodu Brazilije. Bili sva neločljivi. Morski veter v meni obudi vesele spomine.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov