Pura Vida

Pura Vida

Štirje nepopolni prijatelji odpotujejo v tropske kraje. Tam se stvari zapletejo.

Moj Franciszek / Mój Franciszek / My Franciszek

Moj Franciszek / Mój Franciszek / My Franciszek

Animirani film v spomin na avtoričinega dedka. V zgodbi se biografski elementi prepletejo s poetičnimi podobami marljivosti in neposrednosti, ki jih avtorici simbolizira lik dedka. Velik del filma je posvečen njegovemu priljubljenemu konjičku: čebelarstvu. 

Risani animirani film, digitalna tehnika v kombinaciji s tradicionalnim suhim čopičem, diplomski film na Akademiji za umetnost v Poznanju.

Valovanje / Clapotis / Ripple

Valovanje / Clapotis / Ripple

Mor Israeli

Francija, 2017, hd, 4:13

Zimski popoldan ob bazenu.

Love Me, Fear Me

Love Me, Fear Me

»Kaj bi bil pripravljen storiti, da bi te imeli radi?« Love Me, Fear Me pripoveduje o ceni sprejetosti. Je plesna metafora vlog, ki jih igramo, in oblik, ki jih zavzamemo, odrov, ki jih izberemo, in občinstev, ki jih skušamo osvojiti.

Kvadratura kroga / Kwadratura Koła / Squaring The Circle

Kvadratura kroga / Kwadratura Koła / Squaring The Circle

Na prvi pogled se zdi, da Kvadrat živi v kaosu nenehnih sprememb. A podrobnejši pogled razkrije, da se sistemi, po katerih deluje, nenehno ponavljajo in vzpostavljajo hipnotično rutino, ki ne dovoljuje premikov. Ko se nekoč v vzorec prikrade nov element, Kvadrat za hip uzre stvarnost iz drugega zornega kota.

The Missing Pig

The Missing Pig

Skrivnostno izginotje prašiča v majhno mestece vnese pravo zmedo.

Inanimate

Inanimate

»Včasih se zbudiš in se ti vse zdi drugačno, ne da bi vedel, kako ali zakaj.« Katrine ima povsem običajno življenje, redno službo in fanta Patricka, s katerim je srečna. Potem pa se nekoč zbudi in začuti, da se je svet okoli nje spremenil: še vedno je to svet, kot ga je poznala, a nekaj je vseeno čudno.

Social Sincerity

Social Sincerity

Kako vplivajo na nas družbena omrežja? Ali še vedno predvsem izkoriščamo tehnološki napredek in kako to vpliva na našo generacijo?

Flimflam

Flimflam

Lutkar se na svojem planetu dolgočasi in hrepeni po družbi. Ko končno prispe gost, se ga neizmerno razveseli. Lutkar mu na različne načine izkazuje naklonjenost. Gost ob tej ustrežljivosti postaja čedalje bolj sumničav, vendar ga zanima, kaj tiči za prijaznim obrazom.

Jaz sem Mati Zemlja / Hycha Guaia / I Am Mother Earth

Jaz sem Mati Zemlja / Hycha Guaia / I Am Mother Earth

V jeziku kolumbijskih staroselcev »Hycha Guaia« pomeni: »Jaz sem Mati Zemlja.« Šaman izpije napitek iz halucinogene rastline, ki mu pravijo »yajé«. To ga odpelje na pot po zemeljskem, podzemnem in nadzemeljskem svetu, na kateri skuša povezati kozmos, naravo in človeka.

Jegulja / L'anguilla / The Eel

Jegulja / L'anguilla / The Eel

Prijateljstvo med otrokoma, ki skupaj odraščata na podeželju Padske nižine, se prekine, ko se eden od njiju z družino odseli. Po zaslugi jegulje, klica iz globin Zemlje, se bosta spet srečala kot odrasla. Film je posvečen deželi in ljudem pokrajine Reggio Emilia, ki jih je leta 2012 prizadel potres.

The Green Bird

The Green Bird

Zeleni ptič izleže prvo jajce. Naredil bo vse, da se iz njega izvali mladič.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov