Woo-hoo!

Woo-hoo!

Alkohol, joški, obup. In sredi vsega tega popolna konjska ljubezenska zgodba.

June

June

Isis Leterrier

Francija, 2017, hd, 2:00

Poletje je tu!

Pet korakov desno / 五步轉右 / Five Steps to the Right

Pet korakov desno / 五步轉右 / Five Steps to the Right

Ko ne razmišljaš in narediš pet korakov preveč, lahko obtičiš v prostoru brez izhoda. Kako se osvoboditi, ko ti poide vsa moč in se vsaka ideja dobesedno odbije od stene?

Fuse

Fuse

Mišnica se sproži, tržnica se prebudi. Skupina moških razgreto razpravlja, kako ubiti žival v škatlici. Drug za drugim se trudijo prekositi sadistično fantazijo predhodnika in celo predlog tujca, da bi bitjece izpustili na prostost, se izkaže za gnusno manipulacijo. A ko se pošastna igra nadaljuje in uide izpod nadzora, žrtev in mučitelja doleti enaka usoda.

Bucket Full of Crabs

Bucket Full of Crabs

Geto je kot vedro rakovic. Ribiči vedra z nalovljenimi rakovicami nikoli ne zaprejo s pokrovom. Preprosto ga pustijo odprtega, saj rakovice druga drugo vlečejo na dno, namesto da bi si pomagale uiti na svobodo.

Rem

Rem

REM: faza spanca, ki prikliče sanje. Film je poskus upodobitve teh hipnagogičnih podob brez pripovedi. V procesu brisanja sanj iz spomina se drobci nezavednega medsebojno prehitevajo in razgrajujejo.

Rules of Play

Rules of Play

Gruča utrujenih obiskovalcev igrišča se ponoči zbere za zadnji spopad.

Osamljenost / Samotność / Loneliness

Osamljenost / Samotność / Loneliness

Film, ustvarjen po predlogi istoimenske kratke zgodbe Bruna Schultza, prinaša spoj literarnega sveta ter osebnih občutij in izkušenj avtorjev. Osamljenost je rana, ki jo zadajo odsevajoči se spleti neubesedenih čustev in intimnih občutkov človeka v njegovem metafizičnem doživljanju življenja.

Obrnjene vloge / Flipped

Obrnjene vloge / Flipped

Film govori o absurdnosti sveta, v katerem so vloge otrok in odraslih obrnjene. Opisuje dan bizarnih na glavo postavljenih srečanj, ki razkrivajo dinamiko odnosov. Otroci se morajo spopasti z otročjimi, od sebe veliko večjimi odraslimi in njihovo nepredvidljivo naravo, odrasli pa medtem pozabijo na vse svoje obveznosti in spet postanejo otroci.

O, bog / O jezu / Oh God

O, bog / O jezu / Oh God

Stvarnost, predstavljeno v filmu, bi lahko opisali kot inercijo ali kaos. Liki nimajo volje, da bi kakorkoli ukrepali, so pasivni in ravnodušni, nezmožni soustvarjati svojo realnost. Avtorica izriše svet, ki izgublja prvotno obliko, izgublja svojo identiteto. »O, bog« kot osrednje izhodišče zajema vse: grimaso, vzdih in tih izraz obupa ob naši nebogljenosti.

Adorable

Adorable

Animirani film upodablja pot queerovca, ki raziskuje svojo seksualnost in queerovsko skupnost, ter ponazori pogled na sodobno queerovsko družbo in fantazije o svobodni fluidnosti družbenega spola. S tem želi zrcaliti resnični položaj skupnosti, v kateri diskriminacija, svoboda in ljubezen hodijo z roko v roki.

Sea

Sea

Melanholična in minimalistična pripoved v animirani obliki o minljivosti bivanja in lahkotnosti časa, o iluziji svobode in osamljenosti majhnega človeka v morju življenja.

Boutèy

Boutèy

Adeline Faye

Francija, 2017, hd, 4:04

Santo Domingo, 1780. Ostareli suženj po imenu Toussaint zbeži v gozd, da bi osvobodil duha svoje pokojne žene.

Žar / Barbeque

Žar / Barbeque

Film, ki gledalca odpelje na instinktivno potovanje v svet spopadanja s posttravmatsko stresno motnjo, raziskuje in upodablja občutja sramu in ločenosti od telesa.

Roža! / Bloem? / Flower Found!

Roža! / Bloem? / Flower Found!

Sredi gozda raste čudovita rdeča cvetlica. Ko nenadoma izgine, je miš neutolažljiva. Ptič jo odpelje skozi gozd, da bi skupaj našla cvetlico, in pridružijo se jima še druge živali. Ko že mislijo, da so jo izsledili, stvari uidejo izpod nadzora.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov