Sweet Sweat

Sweet Sweat

Otrok spoznava erotični odnos med staršema. Prevzet in radoveden vzame vajeti v svoje roke.

Pretiravaš / Nie masz dystansu / You Are Overreacting

Pretiravaš / Nie masz dystansu / You Are Overreacting

Risani animirani film, ki zastavlja vprašanja o položaju žensk v sodobni realnosti. Nastal je (žal) po navdihu vsakdanjega dogajanja, izjav javnih oseb in medijev.

Iz oči v oči / Facing It

Iz oči v oči / Facing It

Shaun se ne vklopi v družbo. Ne da bi želel biti sam, a nekako se vedno počuti izločenega in oddaljenega od samozavestnega, veselega sveta okoli sebe. Ko v natrpanem pubu čaka starše, se pogumno trudi družiti z neverjetno srečno množico, a bolj ko se trudi, bolj je neuspešen. Ko gre vse samo še na slabše, se mu v misli prikradejo boleči spomini, ki so ga izoblikovali v človeka, kakršen je.

Basav! Zapoj! / Basav! Chante! / Basav! Sing!

Basav! Zapoj! / Basav! Chante! / Basav! Sing!

Janis Aussel

Francija, 2018, hd, 3:56

Cigani se kljub mrazu in vranam ne predajo, njihove kitare ne potihnejo.

Vertigo

Vertigo

Skupina prijateljev uživa v poletnem kopanju in potapljanju ob vznožju pečine, nato pa protagonist nepričakovano ostane zadaj: od prijateljev ga loči nepremostljiv rob pečine in razraščajoči se strah. Animirani film, ki ga je navdihnil pojav akrofobije, strahu pred višino.

V hipu / Augenblicke / A Blink of an Eye

V hipu / Augenblicke / A Blink of an Eye

Trije pogledi na en trenutek – njen, njegov in naš.

Oče / The Father

Oče / The Father

Očeta, ki žaluje za sinom, muči travmatičen občutek krivde, ki se udejanja v podrobnostih njegovega vsakdanjega okolja.

Mašina spomina / Memory Machine

Mašina spomina / Memory Machine

Utripajoč in hrupen zbor nejasnih podob, ki naj bi, če 'mašina' deluje, sprožale refleksije in ustvarjale konsistentne gmote spominov.

Večnost / Věčnost / Eternity

Večnost / Věčnost / Eternity

Večnost: stvari, ki se v življenju ponavljajo. 1) Rojstvo – začetek vsega. 2) Razvoj – ko rastejo korenine in ljudje rastejo iz matere narave. 3) Nasilje – za štirimi stenami in v svetu. 4) Moč piramide – ki še ni preteklost. 5) Lahkost in teža. 6) Domišljija – izkušnje, znanje, zavedno in nezavedno, sanje. 7) Čustva – sreča, jeza, žalost in potrtost.

Mixed Materials

Mixed Materials

Anna Van Riel

Belgija, 2017, hd, 6:30

Dva mlada diplomanta umetniške smeri sta odločena, da se podata v svet umetnosti in uspeta. A nič se ne odvija po pričakovanjih … Še dobro, da se lahko človek vedno zateče k babici.

Gozdna kraljica / Queen of the Forest

Gozdna kraljica / Queen of the Forest

Osebna zgodba o streznitvi, ki spremlja izgubo ljubljenega človeka. Kratki film prikaže, kako se univerzalno ciklična narava človeške izkušnje prepleta s skrajno intimnim procesom spopadanja z izgubo. Preprosti slog risbe in naracije podčrta vsebinski zasuk in priklic otroških spominov, ki sicer ostanejo razdrobljeni in neizrekljivi.

Brez kosti / Botvieren / Deboned

Brez kosti / Botvieren / Deboned

Mlado dekle po imenu Sara pride v bolnišnico. Iz sprejemne pisarne jo pošljejo v čakalnico, kjer naj bi počakala zdravnika. Ko se ta pojavi, se ne zmeni zanjo in ji pred nosom zapre vrata. V čakalnico pride še drugi pacient. V nasprotju s Sarino je njegova težava vidna: na glavi ima rano, iz katere mu mezi polnilo, kot staremu plišastemu medvedu. Zdravnik ga takoj sprejme.

Prosta kolesa / Roues libres / Free Wheels

Prosta kolesa / Roues libres / Free Wheels

Pozor, v mesto so se vrnila kolesa!

Eyes for Alice

Eyes for Alice

Štirje prijatelji se zberejo, štiri glave se raztresejo.

Poetika Anima

Poetika Anima

Nenarativen animirani film po predlogi lirične pesmi, ki je nastala s sintezo režiserkinih dnevniških zapiskov. Preštevilni simboli in vizualne metafore se z izvirno ambientalno glasbo Frederica Robinsona stkejo v zgodbo z bogatim interpretativnim potencialom o ženski, ki svoj obup v fluidnem prostoru-času pretvori v novo obliko.

Stuffed

Stuffed

Čustveno nestabilen maček doživi nenavadno srečanje, ki mu pomaga odrasti in premagati jezo.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov