Izbrani filmi žirantov bodo kot predfilmi pri projekcijah tekmovalnega programa:

 

Tekmovalni program:

Kako se je kalilo jeklo / Kako se kalio čelik / How Steel Was Tempered

Kako se je kalilo jeklo / Kako se kalio čelik / How Steel Was Tempered

Igor Grubić

Hrvaška, 2018, hd, 11:40

Oče odpelje sina v opuščeno tovarno, kjer je nekoč delal. Stavba je že dolgo le še razpadajoč simbol novega sistema. A prostor za kratek čas oživijo posneti prizori delavske solidarnosti, ki spodbudijo drobno gesto kljubovanja. Simbolno dejanje preraste v trenutek katarze in znova stke vez med očetom in sinom.

H

H

Roberto Biadi

Italija, 2017, hd, 2:02

Življenje ni zgodba, ki ti jo nekdo »pove«. Znajdeš se sredi njega in ne vidiš, kaj vse prihaja. Čeprav je sedanjost prihodnost preteklosti, nimamo spomina. Kot palindrom se pomikamo naprej, tudi kadar hodimo vzvratno: in girum imus nocte et consumimur igni.

Telefonski klic / Telefonul / The Call

Telefonski klic / Telefonul / The Call

Anca Damian

Romunija, Francija, 2018, hd, 10:10

Telefonski klic, kopalnica in ženska so na preseku svetov.

20 udarcev / 20 Ritnika / 20 Kicks

20 udarcev / 20 Ritnika / 20 Kicks

Dimitar Dimitrov

Bolgarija, 2017, hd, 6:20

Vprašal sem svoje zobe, ali bodo prenesli pijačo, reče glavni lik v filmu 20 udarcev. Živi v svetu, v katerem trgovina poteka prek zaušnic in pesti. Film tako zastavlja vprašanje, kakšno ceno plačamo za majhne užitke, in kaj žrtvujemo, da dosežemo resnično srečo.

Mercurio

Mercurio

Michele Bernardi

Italija, 2018, hd, 9:50

Ko najde smisel v strasteh, ki izvirajo že iz otroštva, mladeniču uspe sprejeti neizbežne zakonitosti človekove usode. Tako ubeži fizični in mentalni odtujitvi fašistične diktature in doseže popolno svobodo.

Room

Room

Michał Socha
( Letko )

Poljska, 2018, hd, 6:00

Glavni junak, bradata glava, je zaprt v prostoru brez izhoda. Animirani kratki film na simbolen, duhovit način obravnava samoto, osamitev, izgubo las, prijateljstvo z živaljo in neizbežno minevanje časa. Bradatega moža naposled osvobodi ptica, ki na njegovi glavi splete gnezdo.

Circuit

Circuit

Delia Hess

Švica, 2018, hd, 8:41

Prebivalci majhnega planeta, ujeti v neznatno lastno vesolje, uprizarjajo poetično-nadrealistična dejanja, ki se ponavljajo brez konca. Nihče se ne zaveda, da so vsi del kompleksnega majhnega ekosistema, ki lahko deluje le, če vsak od njih igra svojo vlogo.

Per tutta la vita

Per tutta la vita

Roberto Catani

Italija, Francija, 2018, hd, 5:20

Ženska in moški se podata na pot spominov, na kateri se vračata v vse pomembnejše trenutke svoje ljubezenske zgodbe.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov