AnimatekaPRO Pitch 2018

Po uspešni prvi ediciji bo Animateka letos znova izvedla natečaj AnimatekaPRO Pitch, namenjen promociji kratkih animiranih filmov v nastajanju, na katerega se lahko z enim samostojnim kratkim animiranim filmom, ki je dolg manj kot 20 minut, prijavijo projekti iz držav nekdanje Jugoslavije.

 

Dogodek se bo odvil v Ljubljani, v prvih dveh dneh 15. edicije Animateke, ki bo letos potekala med 3. in 9. decembrom. Za namestitev udeležencev bo poskrbljeno, prav tako bo vsak prejel akreditacijo za festival.

 

Prvi dan, 3. december, bo zastavljen kot priprava na tekmovanje, še pred javnimi pitchingi projektov bodo namreč naši strokovni tutorji udeležencem pomagali dodelati predstavitev in odpraviti morebitne pomanjkljivosti.

 

Naslednji den bo šlo zares: med 9. in 11. uro bodo potekali 10-minutni pitchingi, ki jih bo ocenjevala mednarodna strokovna žirija, sestavljena iz izkušenih filmskih profesionalcev. Ta bo izbrala zmagovalni projekt, podelila pa bo tudi posebno omembo.

 

Zmagovalni projekt bo imel neposreden dostop do VAF Trebon 2019 (če se bo strinjal s pravili VAF Trebon), kar zajema kritje stroške poti in namestitve v Trebonu ter akreditacijo za Anifim festival.

 

Vse podrobnosti o natečaju vas čakajo v pravilniku.

 

Rok za prijavo je 5. november 2018. PRIJAVI SVOJ PROJEKT! 

 

AnimatekaPRO Pitch 2018 organizira Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v ekskluzivnem partnerstvu z Visegrad Animation Forum in v sodelovanju z Zavodom Bunker in Društvom slovenskega animiranega filma (DSAF).

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov