Dekle brez rok

V četrtek, 22. marca 2018 ob 20. uri, si bomo v okviru 21. Pripovedovalskega festivala lahko v Slovenski kinoteki ogledali celovečerni animirani film Dekle brez rok (Sébastien Laudenbach, Francija, 2016). Za vse tiste, ki ga na Animateki niste uspeli ujeti in tiste, ki bi ga radi videli še enkrat.

 

Različic je več, zgodba pa je ena sama: dekle si, da bi se rešila bodisi očetovega pohlepa bodisi poželenja pusti odsekati roke in se brezroka požene v svet. Hudič, ta mojster različnih preoblek, je tudi tam ne izpusti iz oči. Eden od bolj pretresljivih pravljičnih motivov iz evropske ustne zapuščine dobiva novo ekspresivno podobo v celovečernem animiranem prvencu francoskega animatorja Sébastiena Laudenbacha. Ta gledalcu v minimalističen stilu animacije, ki z mestoma abstraktnimi podobami vabi gledalce k aktivnemu sodelovanju pri tvorjenju pomenov, ponuja sodobno interpretacijo Grimmove pravljice.

 

Pred projekcijo bomo slišali pripovedovalsko interpretacijo zgodbe v izvedbi pripovedovalke Katarine Nahtigal.

 

 

Vabljeni!

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov