Prejeli smo 669 filmov

Prva etapa priprav na festival je za nami, saj so se v sredo 5. septembra zaključile prijave v tekmovalne programe kratkih animiranih filmov. Na naš naslov je letos prispelo 669 filmov, kar je 65 več kot lani. Število prijav se tako znova približuje rekordu iz leta 2016, ko smo jih našteli kar 717.

 

Med prijavljenimi filmi se jih bo 120 potegovalo za uvrstitev v Vzhodno in Srednjeevropski tekmovalni program, 281 se jih je prijavilo v tekmovalni program Mladi talenti Evrope, v otrokom namenjeni Slonov tekmovalni program pa 268. Rezultati selekcije bodo znani 5. oktobra.

 

Animacije prihajajo iz 63 držav, od Poljske in Francije pa vse do Singapurja in Afganistana, s 35 prijavljenimi filmi je odlično zastopana tudi Slovenija. Programski direktor festivala Igor Prassel pri tem še posebej izpostavlja številčnost prijav mladih slovenskih animatorjev, predvsem študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki so ga s tem izjemno pozitivno presenetili.

 

Tudi letos si torej obetamo raznolik in kakovosten program, kar je brez dvoma eden od razlogov, zaradi katerih se ob tej priložnosti lahko pohvalimo tudi z novico, da je Animateka znova uspešno kandidirala na evropskem razpisu in pridobila podporo podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope!

 

V tem krogu razpisa je Animateka eden od zgolj treh festivalov animiranega filma s podporo MEDIA, prejela pa je najvišji možni znesek za festivale kratkega filma (33.000 EUR).

 

Komaj čakamo december! Avtorjem pa se zahvaljujemo za prijavljene filme in jim želimo veliko sreče pri selekciji!

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov