Lucija Bužančić

Lucija Bužančić

Hrvaška

Lucija Bužančić se je rodila leta 1989 v Zagrebu. Leta 2008 je vpisala študij umetnostne zgodovine in arheologije na Fakulteti za družbene vede. Diplomirala je leta 2011, potem pa vpisala magistrski študij umetnostne zgodovine. Vzporedno je študirala še animacijo in nove medije na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu.

Leta 2014 je zaključila prvi magistrski študij, istega leta pa vpisala še magistrski študij animiranega filma. Leta 2015 je en semester preživela na študijski izmenjavi na Akademiji Jana Matejka v Krakovu na Poljskem. Takrat je tudi prvič sodelovala na festivalu animiranega filma Animafest v Zagrebu, kjer so prikazali animirani študentski napovednik, ki so ga pripravili s kolegi.

Leta 2016 je sodelovala pri ustvarjanju animiranega dokumentarca Chriss the Swiss, vzporedno pa občasno tudi pri animiranem filmu Murder in the Cathedral. Leta 2017 je zaključila magistrski študij animiranega filma na Akademiji za likovno umetnost.

Filmi na animateki

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov